Informeren. Inspireren. Bewegen. Verder denken.

Pelckmans uitgevers maakt educatieve, algemene en professioneel-wetenschappelijke uitgaven en verzorgt opleidingen. Door vernieuwing, expertise en passie voor ons vak te delen, bouwen we aan de uitgeverij van de toekomst.

Onze uitgeverijen

Pelckmans Distributie

Voor een selectie richtinggevende en kwalitatieve Nederlandse uitgeverijen verzorgt Pelckmans Distributie de marketing, verkoop en zo gewenst logistiek in Vlaanderen.

Wie zijn we?

Expertise blijven optimaliseren

Pelckmans uitgevers maakt educatieve, algemene en professioneel-wetenschappelijke uitgaven en verzorgt opleidingen. We bieden aan lezers, opleiders en studerenden informatie, vorming, ontspanning, inzicht en inspiratie.

Deze brede waaier aan activiteiten zorgt voor een interessante kruisbestuiving en stimuleert ons om onze expertise op elk terrein te optimaliseren.

Hechte vertrouwensrelatie en deskundige ondersteuning

Vanuit een sterke en doelgerichte organisatie creëert Pelckmans uitgevers een hechte vertrouwensrelatie tussen auteurs, uitgevers, redacteurs en medewerkers. We bieden auteurs deskundige ondersteuning bij het realiseren en het commercialiseren van hun projecten.

Op die manier brengen we onze expertise naar een zo breed mogelijk publiek. Zo verstevigen we onze voortrekkersrol op het gebied van educatieve, algemene en professioneel-wetenschappelijke uitgaven.

Ervaring als motor voor vernieuwing

We willen onze lezers analoog en digitaal bereiken en de mogelijkheden van elke drager maximaal inzetten.

Door vernieuwing, expertise en passie voor ons vak te delen, bouwen we aan de uitgeverij van de toekomst.

Onze historiek

Nieuws

De laatste berichten over Pelckmans uitgevers en haar uitgeverijen.

  • Pelckmans
  • Pelckmans Pro
  • Abimo
  • Polis
  • Van Halewyck
  • Pelckmans Distributie

100 jaar Music-Hall: een hommage aan Paul van Ostaijen

Paul van Ostaijen is een van de bekendste en meest invloedrijke Nederlandstalige dichters. Zijn eerste bundel, Music-Hall, verscheen precies honderd jaar geleden en groeide uit tot een klassiek werk in de Nederlandstalige letteren.

Warm de winter door met de beste e-books

Dit najaar verschijnen er prachtige titels bij de verschillende fondsen van Pelckmans uitgevers. En er is voor ieder wat wils: van professioneel- wetenschappelijke uitgaven tot sterke non-fictie titels, van literatuur tot ontroerende romans en van fantasierijke jeugdboeken tot spannende young adult.

Benieuwd naar het volledige aanbod?

Feestelijk nieuw boek van Wiet Waterlanders

Op woensdag 28 september 2016 verschijnt een nieuw verhaal in de populaire Wiet Waterlanders-reeks van Mark Tijsmans. ‘Wiet Waterlanders en het (Kolibri) Mysterie’ is het langverwachte vijfde deel in de populaire jeugdboekenreeks.