Informeren. Inspireren. Bewegen. Verder denken.

Pelckmans uitgevers maakt educatieve, algemene en professioneel-wetenschappelijke uitgaven en verzorgt opleidingen. Door vernieuwing, expertise en passie voor ons vak te delen, bouwen we aan de uitgeverij van de toekomst.

Onze uitgeverijen

Pelckmans Distributie

Voor een selectie richtinggevende en kwalitatieve Nederlandse uitgeverijen verzorgt Pelckmans Distributie de marketing, verkoop en zo gewenst logistiek in Vlaanderen.

Wie zijn we?

Expertise blijven optimaliseren

Pelckmans uitgevers maakt educatieve, algemene en professioneel-wetenschappelijke uitgaven en verzorgt opleidingen. We bieden aan lezers, opleiders en studerenden informatie, vorming, ontspanning, inzicht en inspiratie.

Deze brede waaier aan activiteiten zorgt voor een interessante kruisbestuiving en stimuleert ons om onze expertise op elk terrein te optimaliseren.

Hechte vertrouwensrelatie en deskundige ondersteuning

Vanuit een sterke en doelgerichte organisatie creëert Pelckmans uitgevers een hechte vertrouwensrelatie tussen auteurs, uitgevers, redacteurs en medewerkers. We bieden auteurs deskundige ondersteuning bij het realiseren en het commercialiseren van hun projecten.

Op die manier brengen we onze expertise naar een zo breed mogelijk publiek. Zo verstevigen we onze voortrekkersrol op het gebied van educatieve, algemene en professioneel-wetenschappelijke uitgaven.

Ervaring als motor voor vernieuwing

We willen onze lezers analoog en digitaal bereiken en de mogelijkheden van elke drager maximaal inzetten.

Door vernieuwing, expertise en passie voor ons vak te delen, bouwen we aan de uitgeverij van de toekomst.

Onze historiek

Vacatures

Help ons het leren en lezen toegankelijk te maken.

Nieuws

De laatste berichten over Pelckmans uitgevers en haar uitgeverijen.

  • Pelckmans
  • Pelckmans Pro
  • Abimo
  • Polis
  • Van Halewyck
  • Pelckmans Distributie

Over de media heb ik niets te zeggen

Maandag 20 juni stelde minister van Media Sven Gatz zijn boek ‘Over de media heb ik niets te zeggen’ voor in het Flageygebouw in Brussel. In het boek geeft hij zijn mening over ons Vlaamse medialandschap, dat vandaag in galop evolueert.

Groei vertaald in nieuw merkenbeleid

Tijdens de jongste decennia van haar 124 jaar lange bestaan groeide Uitgeverij Pelckmans uit tot een van de meest succesvolle educatieve uitgeverijen in Vlaanderen. De afgelopen jaren stonden niet meer uitsluitend in het teken van publicaties voor het Vlaamse onderwijs. 

'In de putten' op longlist voor Jan Wolkers Prijs 2016

Dirk Draulans werd met zijn boek ‘In de putten’, een uitgave van Polis, geselecteerd voor de longlist voor de Jan Wolkers Prijs 2016, dé onderscheiding voor het natuurboek van het jaar. Op de lijst staan nog vijftien andere Nederlandstalige titels die werden geselecteerd uit tachtig ingezonden boeken. De volledige longlist werd afgelopen zondag bekendgemaakt bij Vroege Vogels op NPO Radio 1.