10 mindframes om leren zichtbaar te maken (beknopte uitgave)

Klaus Zierer, John Hattie
Hardcover
ISBN 978-94-6337-231-2
10 mindframes om leren zichtbaar te maken (beknopte uitgave) Klaus Zierer, John Hattie
Hardcover
ISBN 978-94-6337-231-2
€ 10,95
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 7 nov. 2019

- +
OF
Korte inhoud

Details

Hoe leraren denken over leren en over hun eigen rol hierin, is een van de belangrijkste invloeden op de leerprestaties van leerlingen. Samen met Klaus Zierer beschrijft John Hattie de mindframes of denkkaders die leraren zich eigen kunnen maken om het maximale uit hun leerlingen te halen. Deze denkkaders komen voort uit het boek Leren zichtbaar maken. Een voorbeeld van zo’n denkkader is: Ik streef naar een uitdaging voor alle leerlingen, zodat ze niet alleen ‘hun best doen’. Als dit je denkkader is, wat betekent dat dan in de praktijk voor je lessen en voor je handelen?

Dit praktische boekje is de beknopte versie van 10 mindframes om leren zichtbaar te maken. Per denkkader werken we steeds één doel uit waarmee je als leraar aan de slag kunt. Daarnaast is er een vragenlijst voor zelfreflectie en een suggestie voor hoe je kunt beginnen.

Over de auteurs

Over de auteurs

John Hattie is directeur van het Melbourne Education Research Institute van de Universiteit van Melbourne en bijzonder hoogleraar Onderwijs aan de Universiteit van Auckland. Hattie is de senior adviseur voor het Leren Zichtbaar Maken-programma voor scholen.
Details

Extra informatie

Auteur(s)John Hattie, Klaus Zierer
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-231-2
Cover typeHardcover
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's64
Publicatiedatum7 nov. 2019

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies