10 mindframes om leren zichtbaar te maken

Klaus Zierer, John Hattie
Hardcover
ISBN 978-94-6337-171-1
10 mindframes om leren zichtbaar te maken Klaus Zierer, John Hattie
Hardcover
ISBN 978-94-6337-171-1
€ 54,00
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 8 nov. 2018

- +
OF
Korte inhoud

Details

Hoe leraren denken over leren en over hun eigen rol hierin, is een van de belangrijkste invloeden op de leerprestaties van leerlingen. Samen met Klaus Zierer beschrijft John Hattie de mindframes of denkkaders die leraren zich eigen kunnen maken om het maximale uit hun leerlingen te halen. Deze praktische gids met vragenlijsten, schema’s, checklists en oefeningen laat voor elke school precies zien hoe de denkkaders kunnen worden toegepast.

Voor 10 mindframes om leren zichtbaar te maken bewerkten John Hattie en Klaus Zierer de resultaten uit Hatties indrukwekkende boek Leren zichtbaar maken tot tien denkkaders voor succesvolle leerkrachten en docenten. Voorbeelden zijn: 'Ik evalueer mijn impact op het leren van mijn leerlingen’ en ‘Ik streef naar een uitdaging voor alle leerlingen, zodat ze niet alleen “hun best doen”’. Elk hoofdstuk begint met zelfreflectievragen over het denkkader (bijvoorbeeld of je er goed in bent, wat je doel is, enzovoort), een korte schets om het denkkader tastbaar te maken en de leerdoelen met betrekking tot het denkkader. Daarna volgt een bespreking van factoren uit Leren zichtbaar maken die het denkkader ondersteunen. Elk hoofdstuk sluit af met voorstellen voor en voorbeelden van handelen, een checklist voor het handelen en oefeningen.

10 mindframes om leren zichtbaar te maken is een zeer praktische gids voor scholen en leerkrachten om de tien denkkaders en het succes van de leerkracht – en dus van de leerling – te maximaliseren.

prof. dr. dr.h.c. Paul A. Kirschner
universiteitshoogleraar en hoogleraar Onderwijspsychologie (i.h.b. Leren en Cognitie), Open Universiteit

Over de auteurs

Over de auteurs


John Hattie is directeur van het Melbourne Education Research Institute van de Universiteit van Melbourne en bijzonder hoogleraar Onderwijs aan de Universiteit van Auckland.
Hattie is de senior adviseur voor het Leren Zichtbaar Maken programma voor scholen.

Details

Extra informatie

Auteur(s)John Hattie, Klaus Zierer
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-171-1
Cover typeHardcover
FormaatNee
Aantal pagina's176
Publicatiedatum8 nov. 2018

Anderen bekeken ook


 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies