82 dagen in de hel

Jasper Christiaens, Joanie Rijke
Paperback
ISBN 978-94-6434-272-7
82 dagen in de hel Jasper Christiaens, Joanie Rijke
Paperback
ISBN 978-94-6434-272-7
€ 24,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 17 feb. 2025

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

24 februari 2022, één uur ’s nachts.

 

Aan de oostzijde van Marioepol klinken luide explosies. Nog voor Poetin zijn ‘speciale operatie’ in Oekraïne officieel heeft aangekondigd, zetten Russische militairen de aanval in op de strategische havenstad aan de Zee van Azov.

 

De dagen en weken nadien vluchten duizenden bewoners naar de schuilkelders van staal- en hoogovenbedrijf Azovstal, het kloppende hart van Marioepol. Terwijl de stad langzaam wordt omsingeld, vechten Oekraïense militairen met man en macht om de Russen op afstand te houden. Ook zij zoeken hun toevlucht in de Azovstalfabriek. Meer dan tachtig dagen lang zitten bewoners en militairen er als ratten in de val. De hele wereld volgt mee hoe het verzet in de staalfabriek koppig standhoudt, tot de uiteindelijke overgave aan de Russen in mei 2022. De beelden die uit de donkere gangenstelsels van de fabriek naar buiten komen, tarten elke beschrijving. Het Rode Kruis heeft het over een ‘apocalyptische’ situatie.

 

In 82 dagen in de hel vertellen bewoners van Marioepol, militairen, hulpverleners en de Oekraïense inlichtingendienst over hun verblijf in de schuilkelders. Over honger, angst, verraad en warme solidariteit. Maar ook over wat daarna gebeurde met de duizenden militairen die gevangen werden genomen door de Russen. Een aantal is inmiddels vrij, anderen zitten nog altijd vast. 82 dagen in de hel geeft via persoonlijke getuigenissen een intense kijk op een van de meest dramatische gebeurtenissen van de Oekraïense oorlog.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Jasper Christiaens, Joanie Rijke
IllustratorNee
ISBN978-94-6434-272-7
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's240
Geplande publicatiedatum17 feb. 2025
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling