Autisme is niet blauw. Smurfen wel

Peter Vermeulen
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6337-059-2
Autisme is niet blauw. Smurfen wel Peter Vermeulen
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6337-059-2
€ 27,00
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 12 apr. 2017

- +
OF
Korte inhoud

Details

In enkele decennia is autisme geëvolueerd van een weinig gekende en nog minder gewenste diagnose tot een alom bekend fenomeen dat geassocieerd wordt met iconen van genialiteit zoals Bill Gates, Albert Einstein en Wolfgang Amadeus Mozart. Autisme heeft veel van zijn negatieve connotaties van zich afgeworpen en is ondertussen wellicht het meest opgeblazen en uitgeholde diagnostische etiket uit de hele DSM. Iedereen kent autisme en meent ook te weten wat het is. Maar nog nooit waren er zoveel misverstanden en vooral stereotiepe ideeën over autisme.

Peter Vermeulen hekelt de populaire tendensen in autisme, en gaat tegen de stroom in door kritische vraagtekens te plaatsen bij gangbare ideeën over autisme. Zo ergert hij zich blauw aan het blauw van wereldautismedag, bekritiseert hij de inflatie van het begrip en vindt hij het welletjes geweest met het inzetten van autisme als verklaring en alibi voor elke scheet die een autist laat. Vermeulen doet evenwel meer dan het vertellen van een aantal politiek incorrecte verhalen. Hij biedt ook een oplossing: back to basics! Dat is: autisme reduceren tot wat het was en wat het ook "maar" is: een etiket voor een brein dat niet werkt zoals de meeste. Van hieruit houdt hij een pleidooi voor neuroharmonie waarbij de term autisme niet meer maar ook niet minder aandacht krijgt dan nodig is.

Over de auteur

Over de auteur

Peter Vermeulen, pedagoog, is educatief medewerker bij Autisme Centraal. Hij heeft 30 jaar autisme-ervaring op de teller en is een veelgevraagd spreker, zowel in Vlaanderen en Nederland als tot in de uithoeken van de aardbol. Hij schreef heel wat boeken over autisme waarvan een aantal in meerdere talen vertaald zijn en internationaal in de prijzen vielen.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Peter Vermeulen
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-059-2
Cover typePaperback met flappen
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's144
Publicatiedatum12 apr. 2017
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies