Belg en Bataaf (e-book) Frank Judo, Stijn Van de Perre
E-book
ISBN 978-94-6310-057-1
€ 6,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 3 jan. 2017

- +
OF
Korte inhoud

Details

In 2015 wordt de tweehonderdste verjaardag van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden herdacht, een onderbelichte periode in onze geschiedschrijving. Het einde van Napoleon in Waterloo en de nieuwe Europese ordening, die op het Congres van Wenen werd afgesproken, betekenden voor onze voorouders vooral het einde van een lange periode van opeenvolgende oorlogen. Het Verenigd Koninkrijk leek een nieuw begin, ook al kwam het tot stand in moeilijke omstandigheden.

De dertien bijdragen in Belg en Bataaf geven, elk vanuit een eigen perspectief, een beeld van de boeiende overgangsperiode tussen de tijd van Napoleon en de tijd van Willem I. Hoe werden de bevrijde gebieden bestuurd vooraleer een definitieve beslissing werd genomen over hun staatkundig lot? Welke religieuze spanningen ondermijnden van in den beginne het nieuwe staatsverband? Welke invloed had het Verenigd Koninkrijk op de kunsten, de wetenschapsbeoefening en het recht? Wie waren de grootste aanhangers en tegenstanders van de gedachte van het Verenigd Koninkrijk? Wie Belg en Bataaf heeft gelezen, zal nooit nog op dezelfde manier aankijken tegen de geschiedenis van de vroege negentiende eeuw.

Stijn Van de Perre en Frank Judo redigeerden eerder al De prijs van de Scheiding. Het uiteenvallen van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden (1830-1839).

Details

Extra informatie

Auteur(s)Frank Judo, Stijn Van de Perre
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-057-1
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina'sNee
Publicatiedatum3 jan. 2017
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies