Columbussen zonder bus

Laurens Verbeke
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6401-519-5
Columbussen zonder bus Laurens Verbeke
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6401-519-5
€ 24,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 22 sep. 2021

- +
OF
Korte inhoud

Details

In het televisieprogramma De Columbus reist Wim Lybaert richting het onbekende. Maar je hebt geen bus nodig om te columbussen. Het kan overal en altijd. Met dit doe-het-zelfboekje kan iedereen ook in het dagelijkse leven zonder zoeken veel vinden.

Om niet te zoeken, moet je je doel loslaten. Zo komt onvermijdelijk de weg zelf in de plaats. Dat is de sleutel om nooit verkeerd te rijden: zonder zoeken vind je altijd de weg. Want als je columbust, kan er niets fout lopen. Denk niet na en vertrouw op je innerlijke kompas. Want zoals de Ierse schrijver James Joyce al wist: ‘Fouten zijn omwegen naar ontdekkingen.’

Columbussen kun je overal. Met 51 doe-doelen wil deze doe-het-zelfgids je doelmatige verstand omleiden, misleiden en verleiden. Columbussen zonder bus biedt een portie afleiding om je aandacht te verleggen en je gedachten op iets anders te richten. Altijd weer iets anders te vinden dan je hoofd bedoelde. Door gewoon te doen en het denken los te laten, volg je de bedoeling van het onbedoelde. Die komt vanzelf, ze ontstaat gewoon. Eén ding is zeker: je vindt haar alleen zonder plan. Laat daarom je slimme, koppige hoofd los.

Columbussen zonder bus plaatst doen resoluut voor het denken. Zodat de theorie weer uit de praktijk kan volgen en niet omgekeerd. Om wijs te zijn, moeten we wat (vaker) minder slim willen zijn. Levenswijs, want leven is al doende leren. Van ‘to do’ naar ‘doe’!

Over de auteur

Over de auteur


Laurens Verbeke is televisiemaker. Hij werkte een tiental jaar voor Woestijnvis, waar hij onder meer het dagelijkse magazine Man Bijt Hond aanstuurde. Na drie jaar als programmadirecteur bij de televisiezenders van Medialaan (het huidige DPG) richtte hij het productiehuis liefhebbers op. Naast programma’s als Het Goeie Leven en Van Algemeen Nut, ontwikkelde hij er ook De Columbus: een bus én een programma waarin Wim Lybaert zich intussen al met 28 gasten naar het onbekende liet leiden.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Laurens Verbeke
IllustratorNee
ISBN978-94-6401-519-5
Cover typePaperback met flappen
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's304
Publicatiedatum22 sep. 2021
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies