De dood van Hitler (e-book)

Jean-Christophe Brisard, Lana Parshina
E-book
ISBN 978-94-6310-332-9
De dood van Hitler (e-book) Jean-Christophe Brisard, Lana Parshina
E-book
ISBN 978-94-6310-332-9
€ 9,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 1 aug. 2019

- +
OF
Korte inhoud

Details

Op 30 april 1945 pleegde Adolf Hitler zelfmoord in zijn illustere Berlijnse bunker. Meteen nadat de Russen de stad hadden ingenomen, groeven ze Hitlers lijk op en verzamelden ze bewijsmateriaal. Was hij het echt? De Russische dictator Stalin was geobsedeerd door die vraag. Decennialang deden wilde verhalen de ronde. Zelfs nadat de Russen het KGB-dossier over Hitler hadden vrijgegeven, bleven er vraagtekens.

 

Twee journalisten, Jean-Christophe Brisard en Lana Parshina, willen een laatste keer het dossier-Hitler uitpluizen. Laat Poetin dat wel toe? In Moskou gebeurt er niets zonder toestemming van het Kremlin. Na lang aandringen worden ze toch toegelaten in de KGB-archieven, waar ze stukje bij beetje de lugubere archiefstukken te zien krijgen. Hun reconstructie van de dood van Hitler, aan de hand van het KGB-dossier en nieuw DNA-onderzoek, levert een spannend verhaal op over vermeende complotten, vergissingen en fake news dat decennialang meegaat. En is dat fameuze KGB-archief wel betrouwbaar?

Over de auteurs

Over de auteurs

De Franse journalist Jean-Christophe Brisard schrijft voor onder meer Le Figaro Magazine en maakt reportages voor Arte en Canal+. Samen met Claude Quétel publiceerde hij Enfants de dictateurs (2014).


 


Lana Parshina is een Amerikaans-Russische freelance journaliste en documentairemaakster.


 

Details

Extra informatie

Auteur(s)Jean-Christophe Brisard, Lana Parshina
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-332-9
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's320
Publicatiedatum1 aug. 2019
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies