De genocide van de Tutsi in Rwanda

Filip Reyntjens
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6337-044-8
De genocide van de Tutsi in Rwanda Filip Reyntjens
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6337-044-8
€ 20,00
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 7 apr. 2017

- +
OF
Korte inhoud

Details

De genocide van de Tutsi in Rwanda analyseert alle aspecten van de volkenmoord die in 1994 in Rwanda plaatsvond. Het boek gaat op zoek naar wat vooraf ging tijdens de late prekoloniale periode, onder het Belgische bestuur en gedurende de eerste twintig jaar na de onafhankelijkheid. Daarna onderzoekt het de politieke transitie en de burgeroorlog. In 1993 wordt de overeenkomst ondertekend die een einde moet maken aan de oorlog, maar het akkoord stuikt ineen als op 6 april 1994 het vliegtuig van president Habyarimana neergeschoten wordt. Dat is het sein voor de hervatting van de burgeroorlog en het begin van de genocide op de Tutsi.

Na het schetsen van de voorgeschiedenis analyseert het boek ook de organisatie, de middelen, het verloop, de dynamiek en de motieven, het verzet en de vermoedelijke dodentol van de volkenmoord. Ook bestudeert het de door het RPF begane misdaden en duidt het de verantwoordelijkheid van de extremistische Hutu, het RPF en de internationale gemeenschap.

Ten slotte staat De genocide van de Tutsi in Rwanda stil bij de gevolgen die tot op vandaag zichtbaar zijn: de gerechtelijke afhandeling en de overwinnaarsjustitie, de regionale oorlogen die het gevolg waren en de onopgeloste vragen over de waarheid en de etnische relaties.

Over de auteur

Over de auteur


Filip Reyntjens is emeritus gewoon hoogleraar aan het Instituut voor Ontwikkelingsbeleid en -beheer van de Universiteit Antwerpen. Hij bestudeert sinds veertig jaar politiek en recht in Midden-Afrika.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Filip Reyntjens
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-044-8
Cover typePaperback met flappen
Formaat14 x 21,50
Aantal pagina's100
Publicatiedatum7 apr. 2017
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

Anderen bekeken ook


 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies