De grote shift in toerisme

Dieuwke Reuvers, Herman Toch, H.P. de Nooy van Tol, Elke Dens
Paperback
ISBN 978-94-6401-608-6
De grote shift in toerisme Dieuwke Reuvers, Herman Toch, H.P. de Nooy van Tol, Elke Dens
Paperback
ISBN 978-94-6401-608-6
€ 25,00
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 29 mrt. 2022

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

De grote shift… van waar naar waar? Toerisme zoals we dat vandaag kennen, loopt dood. Het is niet houdbaar in de context van de huidige klimaat-, biodiversiteit, en ongelijkheidscrises. Deze ‘shift’ is een grote verschuiving, in waarden, in doelen en in speelveld. Een transitie overal om ons heen, in alle sectoren, wereldwijd. Het is belangrijk dat we deze shift maken als we willen blijven reizen en hetzelfde gunnen aan onze kinderen en kleinkinderen. Als we willen dat de mensen en mensen die ons gastvrijheid bieden ook kunnen floreren in een wereld die de crises overleefd heeft.

We staan op een kruispunt. Waar willen we heen? Welke perspectieven zijn er? Waar moeten we rekening mee houden? Hoe overleven we dat financieel?

In dit boek bieden de auteurs verschillende perspectieven op het reizen van morgen. Ze tonen transitiepaden waarmee je vorm geeft aan het reizen dat beter is voor de reiziger, de ondernemingen én de wereld. Ze bespreken de spanningsvelden en hoe je daar als reiziger, als reisorganisatie, als hotelketen, als beleidsmaker en als investeerder mee kan omgaan.

Over de auteurs

Over de auteurs

Elke Dens heeft ruime ervaring in het internationale toerisme, toeristisch beleid, strategie en marketing. Ze is richtinggevend in de vernieuwing van toerisme.


Jelleke de Nooy van Tol initieert, regisseert en faciliteert transitie naar een duurzame samenleving, met internationale ervaring in participatieve kennisen gebiedsontwikkeling.


Dieuwke Reuvers werkte ruim 15 jaar wereldwijd in hotelmanagement. Nu geeft ze richting aan regeneratieve vormen van toerisme, landbouw en ecosysteemherstel.


Herman Toch is strateeg en transitie-expert. Hij begeleidt bedrijven bij het ontwikkelen van een toekomstbestendige positionering en waarde(n)model.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Dieuwke Reuvers, Elke Dens, H.P. de Nooy van Tol, Herman Toch
IllustratorNee
ISBN978-94-6401-608-6
Cover typePaperback
Formaat15 x 23
Aantal pagina's240
Geplande publicatiedatum29 mrt. 2022
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies