De kleren van de leider (e-book)

Koen Marichal, Jesse Segers
E-book
ISBN 978-94-6337-065-3
De kleren van de leider (e-book) Koen Marichal, Jesse Segers
E-book
ISBN 978-94-6337-065-3
€ 19,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 7 jun. 2017

- +
OF
Korte inhoud

Details

Leiderschap is geen vaststaand gegeven. De invulling ervan evolueert mee met de veranderende context, de tijdsgeest en personen. Bovendien is het een sociaal fenomeen: leiderschap is wat mensen tot groep maakt en voor richting, betekenis en steun zorgt. De kleren van de leider wil het in alle openheid hebben over de betekenis van leiderschap, de rollen en verantwoordelijkheden, de overtuigingen en motivaties.

Leiderschap is immers niet hetzelfde als een leidinggevende functie hebben of macht uitoefenen. Leiderschap heeft geen functieomschrijving. Het is een persoonlijke keuze en naarmate meer mensen die keuze maken ontstaan teams, organisaties en samenlevingen met meer leiderschap.

Dit boek vertelt je niet hoe leiderschap dient te gebeuren, maar wil leiderschap de plaats geven die het toekomt: in het centrum van mensen en organisaties. De auteurs brengen verhalen van leiders die betekenisvol zijn geweest voor hun organisatie. De 19 inzichten bieden niet alleen een actuele, wetenschappelijke stand van zaken over leiderschap, maar nodigen vooral ook uit tot gesprek, debat en reflectie. Zo inspireert De kleren van de leider iedere leider tot actie.

Over de auteurs

Over de auteurs

Koen Marichal doceert en onderzoekt leiderschap aan Antwerp Management School. Hij heef t meer dan 20 jaar HRM-ervaring in verschillende organisaties.


Jesse Segers is vice-decaan onderwijs en professor leiderschap en organisatiegedrag aan AMS.


Samen leiden ze The Future Leadership Initiative van Antwerp Management School dat leiderschap van mensen en organisaties onderzoekt en ontwikkelt.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Jesse Segers, Koen Marichal
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-065-3
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's288
Publicatiedatum7 jun. 2017
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies