De Koersk Robert Moore
Paperback
ISBN 978-94-6131-922-7
€ 19,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 13 nov. 2018

- +
OF
Korte inhoud

Details

Op de ochtend van zaterdag 12 augustus 2000 brengen twee enorme explosies het ijskoude oppervlak van de Barentszzee in heftige beroering. Kernonderzeeër Koersk, de trots van de Russische Noordelijke Vloot, zinkt pijlsnel naar de bodem. De meeste van de 118 bemanningsleden zijn op slag dood, maar 23 mannen weten een waterdicht compartiment te bereiken. Als de reddingspogingen van de Russen mislukken, weigeren ze nog dagenlang hulp van de Britten en de Noren, kennelijk bevreesd voor onthullingen over hun geheime onderzeeër. Een fatale beslissing.

In De Koersk wordt de tragedie van minuut tot minuut verteld en voelbaar gemaakt: het verschrikkelijke lot van de bemanning, de politieke en militaire intriges, de tergende onzekerheid en wanhoop bij de vrouwen en kinderen. Tot slot is er de spectaculaire berging van het wrak door het Nederlandse bedrijf Mammoet. Het einde van een dramatische, nooit echt opgeloste bijna-kernramp.

In november 2018 gaat de boekverfilming in première, onder regie van Thomas Vinterberg en in de hoofdrollen Colin Firth, Léa Seydoux en Matthias Schoenaerts.

Over de auteur

Over de auteur


ROBERT MOORE was correspondent in Moskou voor de Engelse televisie ten tijde van de ramp. Later was hij oorlogsverslaggever in Tsjetsjenië, Kosovo en Sierra Leone.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Robert Moore
IllustratorNee
ISBN978-94-6131-922-7
Cover typePaperback
Formaat15 x 23
Aantal pagina's304
Publicatiedatum13 nov. 2018
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

Anderen bekeken ook


 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies