- Korte inhoud
Details
De manier waarop we leven bepaalt onze ethiek. We denken vaak dat ethiek strikt rationeel is of zou moeten zijn. Dat is echter een illusie die samenhangt met gedeelde (en deels denkbeeldige) ideeën die we vandaag over onszelf koesteren. Vanuit die inzichten bekritiseert Herman De Dijn bepaalde vormen van ethiek die vandaag dominant zijn, bijvoorbeeld in de bio-ethiek en de dierenethiek. Hij bespreekt indringend de relatie tussen ethiek en wetenschap. Ethiek en wetenschap zijn radicaal van elkaar verschillende vormen van weten en praktijk. De Dijn verwerpt dan ook de veelgehoorde stelling dat ethiek voortdurend achterloopt op nieuwe wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen.
- Over de auteur
Over de auteur
- Details
Extra informatie
Auteur(s) Herman De Dijn Illustrator Nee ISBN 978-94-6310-228-5 Cover type Paperback Formaat 135 x 200 Aantal pagina's 200 Publicatiedatum 13 feb. 2017















"De Dijn vertrekt van common sense-achtige opvattingen in de leefwereld, die hij wijsgerig-antropologisch uitdiept en systematiseert. Op bijna achteloze wijze sleept hij de lezer zo mee in zijn betoog."