Economie die gelukkig maakt Meyrem Almaci
Paperback
ISBN 978-94-6310-398-5
€ 19,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 17 aug. 2023

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Economische groei: voor sommigen een fetisj, voor anderen de oorzaak van alle ellende op de wereld. Maar in plaats van te groeien, blijven we vandaag ter plaatse trappelen. In plaats van welvaart te brengen voor iedereen, branden we onszelf en de planeet op. Meyrem Almaci gaat op zoek naar een andere manier om onze economie te doen draaien. Een economie die bijdraagt aan het dagelijkse geluk van mensen, zonder de planeet te ontwrichten. Creativiteit, innovatie en welvaart kunnen perfect samengaan met menselijke waardigheid, levenskwaliteit en duurzaamheid. Meer nog: het gebeurt vandaag al. Meyrem Almaci exploreert de contouren van die nieuwe economie aan de hand van gesprekken met toonaangevende denkers zoals de bedenker van het donutmodel Kate Raworth, politicoloog en professor internationale betrekkingen Jonathan Holslag en UNEP-codirecteur voor de Vergroening van de Financiële markten Simon Zadek. Ondernemers zoals Erwin Ollivier van het autoleasebedrijf Athlon en Tom Duhoux van het gloednieuwe HNST Jeans vertellen hoe zij die nieuwe economie in de realiteit vormgeven. Meyrem Almaci toont dat een economie die gelukkig maakt binnen ons bereik ligt.

 

Economie die gelukkig maakt is een inspiratiebron voor iedereen die begaan is met de samenleving en economie, en die nieuwsgierig is naar hoe het anders kan.

Over de auteur

Over de auteur

Meyrem Almaci (1976) is voorzitter van GROEN, moslima in een gemengd huwelijk en moeder van twee jongens. Voor haar politieke carrière werkte ze als wetenschappelijk medewerker aan onderzoeksprojecten over de studiekeuze en het studiesucces van allochtonen in het hoger onderwijs. In het federaal parlement zet ze haar tanden in de begroting en in financiële dossiers. In de Dexia-commissie dwong ze een strenger banktoezicht af. Als partijvoorzitster staat ze voor een positieve politiek die mensen verbindt.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Meyrem Almaci
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-398-5
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's240
Geplande publicatiedatum17 aug. 2023
Koop online bij: Standaard Boekhandel

Anderen bekeken ook


 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies