Het grote valpreventiespel

Peggy Lavaerts, Robin Biets
Hardcover
ISBN 978-94-6337-109-4
Het grote valpreventiespel Peggy Lavaerts, Robin Biets
Hardcover
ISBN 978-94-6337-109-4
€ 84,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 10 apr. 2018

- +
Vorming
OF
Korte inhoud

Details

Een valpartij bij ouderen is meestal niet zo onschuldig als het lijkt en kan ernstige gevolgen hebben. Vind jij veilige zorg belangrijk en ben je op zoek naar een speelse manier om valpreventie binnen je team te implementeren? En dit met een interdisciplinaire insteek? Dan is Het grote valpreventiespel de methode voor jou!

Het spel leert je op een originele en interactieve manier alles wat je als (toekomstige) zorgmedewerker moet weten over valpreventie. Aan de hand van kennisvragen, doe-opdrachten en juist/fout-vragen leer je in een korte tijdsspanne wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met valpreventie. Speel nu en ontdek hoe dit wetenschappelijk onderbouwd spel heel praktijkgericht is. Misschien word jij wel de nieuwe valpreventie-expert van je team?

Het grote valpreventiespel is geschikt voor een brede groep van zorgmedewerkers zoals verpleegkundigen, zorgkundigen, artsen, kinesitherapeuten/fysiotherapeuten, ergotherapeuten, studenten in opleiding … en kan bijgevolg in diverse settings gespeeld worden: niet alleen in ziekenhuizen, woonzorgcentra, psychiatrische centra, dienstencentra, revalidatiecentra of thuisverplegingsdiensten, maar ook aan universiteiten en hogescholen.

Over de auteurs

Over de auteurs

Het spel is ontwikkeld door Robin Biets en Peggy Lavaerts, beiden gespecialiseerde verpleegkundigen in de geriatrische zorg. Robin studeerde af als sociaal verpleegkundige in 2008 en vervolgde zijn studies met een master in de verpleegkunde aan de KU Leuven waar hij eveneens de graad van ziekenhuishygiënist behaalde. In 2017 behaalde hij zijn bijzondere beroepstitel in de geriatrie en het certificaat referentiepersoon dementie.


Peggy studeerde in 1988 af als gegradueerd ziekenhuisverpleegkundige. Na twintig jaar inzet op de afdeling cardiologie maakte Peggy in 2008 de keuze voor geriatrische zorgverlening. In 2012 behaalde zij met succes haar bijzondere beroepstitel in de geriatrie.


In hun functie als verpleegkundigen bij het geriatrisch supportteam verwierven Robin Biets en Peggy Lavaerts de nodige expertise op het vlak van valpreventie. Dit gemotiveerde duo is bovendien niet aan hun proefstuk toe wat betreft innovatieve projecten binnen de ouderenzorg. Ze organiseerden samen al heel wat initiatieven, zowel op regionaal als op nationaal niveau, en tourden drie jaar lang door Vlaanderen met een enthousiast onthaalde valpreventieworkshop.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Peggy Lavaerts, Robin Biets
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-109-4
Cover typeHardcover
FormaatNee
Aantal pagina's1
Publicatiedatum10 apr. 2018
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies