Het verhaal Antwerpen Bart De Wever
Paperback
ISBN 978-94-6401-936-0
€ 22,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 21 feb. 2023

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Bart De Wever vertelt het verhaal Antwerpen tijdens een wandeling langs 33 plaatsen. Hij staat onder meer stil bij het stadhuis en de spoorkathedraal, maar passeert ook langs de eerste petroleumhaven en een van de mooiste begraafplaatsen van het Europese vasteland. De gevels waar we voorbijkomen, geven ons niet alleen een inkijk in de geschiedenis van de stad. Ze wekken ook onze interesse om meer te weten te komen over wie de Antwerpenaar is. Daaruit blijkt een liefde voor de stad, en een liefde voor de stadsgemeenschap die er thuis is. Het verhaal Antwerpen geeft een blik op waar we vandaan komen. Om te begrijpen wie we zijn en om inspiratie te bieden voor wie we worden.
‘Het burgemeesterschap is niet gewoon een mandaat van de kiezer. Het is een ambt waarin je groeit. En terwijl je geleidelijk aan met dat ambt versmelt, geraak je in de ban van de stad. Van kleine anekdotes tot wereldschokkende gebeurtenissen: Antwerpen heeft een enorm mooi verhaal te vertellen. Maar dat verhaal vertelt ook iets over ons. Over wie we zijn, en waar we naartoe gaan. De stenen van de stad spreken niet alleen over het verleden. Ze maken ons niet alleen fier uit nostalgie. Ze geven ons kracht om zelfbewust een nieuw elan te geven aan onze stadsgemeenschap. Net daarom is het zo belangrijk om dat verhaal te vertellen. Het verhaal Antwerpen.’ — Bart De Wever
Over de auteur

Over de auteur

Bart De Wever is burgemeester van Antwerpen. Hij speelt al meer dan twintig jaar mee op politiek topniveau, maar verliest zijn ware passie nooit uit het oog: geschiedenis.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Bart De Wever
IllustratorNee
ISBN978-94-6401-936-0
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's320
Geplande publicatiedatum21 feb. 2023
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies