Het ware leven (e-book) Alain Badiou
E-book
ISBN 978-94-6310-392-3
€ 9,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 9 jan. 2019

- +
OF
Korte inhoud

Details

Jongeren hebben een nieuwe wereld voor zich. Nu aan oude tradities en hiërarchieën steeds minder belang wordt gehecht, lijken de mogelijkheden legio. Jonge mensen moeten zich bewust worden van deze nieuwe toestand en de moed vinden om samen hun vrijheid aan te wenden. Socrates werd ervan beschuldigd de jeugd te corrumperen. Als de filosofie daartoe in staat is, moet ze de jongeren aanzetten om weg te blijven van de platgetreden paden en nieuwe wegen te verkennen. Weg van het lege marktdenken of het terugverlangen naar oude goden en ongelijkheden, op zoek naar het ware leven.

 

De eenentachtigjarige Alain Badiou houdt een bevlogen pleidooi, gericht aan de jeugd. In drie hoofdstukken, voor iedereen, maar in het bijzonder voor de jonge mannen en vrouwen van nu, roept hij op om de wereld te veranderen.

 

Vertaald door Piet Joostens.

Over de auteur

Over de auteur

Alain Badiou (1937) is een Franse filosoof, emeritus professor aan l’Ecole normale supérieure, dramaturg en romancier. Hij is Frankrijks laatste grote maître à penser en publiceerde tal van werken, waaronder Tweede manifest voor de filosofie (2010) en Ode aan de liefde (2016). Samen met Slavoj Zizek, Jacques Rancière, Toni Negri en Giorgio Agamben is postmarxist Alain Badiou een van de grote tegendraadse denkers van deze tijd.
Details

Extra informatie

Auteur(s)Alain Badiou
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-392-3
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's176
Publicatiedatum9 jan. 2019
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies