Illusies voor gevorderden Maarten Boudry
Paperback
ISBN 978-94-6310-006-9
€ 24,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 13 okt. 2015

- +
OF
Korte inhoud

Details

‘Een prachtige kritiek op de gevaren van de denkluiheid die vandaag haar invloed doet gelden.’— Paul Cliteur

Kunnen we zonder illusies leven? Niemand wil in een totale waanwereld leven, maar de waarheid kan ook kwetsen en verontrusten. Mag je haar niet af en toe wat geweld aandoen? Maarten Boudry vraagt zich af of er nuttige illusies bestaan, uitgekiende en doordachte wanen, heilzaam voorlichaam en geest. Wat is er mis met een placebopil, als je er beter van wordt? Of met geloof in het hiernamaals, als dat je gelukkig maakt? Kan ook zelfoverschatting voordelig zijn?Presteer je beter als je gelooft dat je zult slagen, op je werk of op het speelveld?

Maarten Boudry vertelt in Illusies voor gevorderden op meeslepende wijze waarom illusies gevaarlijk zijn, van religieuze waanbeelden tot pseudowetenschap en financiële luchtbellen. De waarheid vindt in Maarten Boudry een vurig en eloquent pleitbezorger.

Over de auteur

Over de auteur

Maarten Boudry (1984) is wetenschapsfilosoof en verbonden aan de UGent. Hij werkte in New York en Wenen. Zijn opiniestukken verschenen in De StandaardDe MorgenFilosofie MagazineThe New York Times (The Stone)Trouw en de Volkskrant. Samen met Johan Braeckman schreef hij het bekroonde boek De ongelovige Thomas heeft een punt (2011). Samen met filosoof Massimo Pigliucci stelde hij de bundel The Philosophy of Pseudoscience (2013) samen.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Maarten Boudry
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-006-9
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's368
Publicatiedatum13 okt. 2015
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

"De analyse van Maarten Boudry is scherper dan het scheermes van Ockham."

Johan Braeckman over Maarten Boudry

Anderen bekeken ook


 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies