Jihadista Hind Fraihi
Paperback
ISBN 978-94-6131-701-8
€ 21,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 29 mei 2024

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Na de aanslagen in Parijs, Zaventem en Brussel heeft haast iedereen het over de militante islam en (de)radicalisering. Allen zijn we bang van de mannen van IS, maar wat onderbelicht blijft is de belangrijke rol van de vrouwen van de Jihad.

In Jihadista rekent journaliste Hind Fraihi af met naïeve stereotyperingen van islamitische vrouwen als slavinnen, bruiden of radeloze moeders. Onder deze vrouwen bevinden zich niet alleen volgzame en onderdrukte broedkippen. Van rekruteerder tot propagandist; vrouwen spelen een cruciale rol binnen de organisatie van IS en andere jihadistische organisaties.

Hind Fraihi laat ons kennismaken met de aantrekkingskracht die een strikt  islamistische samenleving uitoefent op jonge vrouwen van over heel de wereld, zelfs van het vrije Westen. Na jaren veldwerk in radicale islamitische middens legt ze bloot hoe sociale media, poëzie en de do-it-yourselfmentaliteit van onze samenleving een belangrijke rol spelen in de rekrutering door en van jonge vrouwen. De toekomst van het islamitisch terrorisme zou wel eens vrouwelijk kunnen zijn.

Over de auteur

Over de auteur

Hind Fraihi is freelance journaliste, columniste en schrijfster. In 2006 maakte ze furore met haar boek Undercover in Klein-Marokko. Na de aanslagen in Parijs, Zaventem en Brussel bleken haar bevindingen ongemeen visionair te zijn. Voor haar journalistieke verdiensten kreeg Fraihi in 2017 het ereteken van commandeur in de Kroonorde.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Hind Fraihi
IllustratorNee
ISBN978-94-6131-701-8
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's256
Geplande publicatiedatum29 mei 2024
Koop online bij: Standaard Boekhandel

Anderen bekeken ook


 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies