Ken je digitaal DNA Lieven De Marez
Paperback
ISBN 978-94-6337-175-9
€ 25,00
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 30 apr. 2019

- +
OF
Korte inhoud

Details

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit onze levens. We kunnen niet meer zonder. Terwijl we het enorme plezier en het gemak van een leven vol apps ervaren, schieten we ook gezamenlijk in paniek: worden we niet door die smartphones gedirigeerd? Kunnen we ze niet beter helemaal verbannen? Is het tijd voor een digitaal dieet?

Vanuit die paniek gaan we onszelf en anderen als gebruiker, als schoolhoofd, als bedrijf of als overheid allerlei regels opleggen. Maar, zegt professor De Marez, we voeren die regels in zonder er al te veel over te weten. Bovendien gaan we ervan uit dat deze regels voor iedereen dezelfde kunnen en moeten zijn. Dat spreekt De Marez duidelijk tegen. Ja, er is een probleem met ons smartphonegebruik, maar dat is voor iedereen verschillend en de oplossing bestaat zelden uit een totaalverbod.

Met duidelijke metaforen en talrijke praktijkvoorbeelden geeft De Marez inzicht in de manier waarop je afhankelijk bent van apps. Ken je digitaal DNA houdt je een spiegel voor en leert je hoe je kunt streven naar een evenwichtiger smartphonegebruik.

Over de auteur

Over de auteur


Lieven De Marez is professor aan de Universiteit Gent en gespecialiseerd in media, technologie en innovatie.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Lieven De Marez
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-175-9
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's180
Publicatiedatum30 apr. 2019
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies