Laat je brein niet kapen door alcohol en drugs

Paul Van Deun
Paperback
ISBN 978-94-6383-553-4
Laat je brein niet kapen door alcohol en drugs Paul Van Deun
Paperback
ISBN 978-94-6383-553-4
€ 32,00
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 25 okt. 2024

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Middelen- of gedragsverslavingen uiten zich in hun negatieve gevolgen. Paul Van Deun zoomt echter in op de belevingsaspecten van verslaving. Als je kampt met een verslaving, beleef je het verlangen naar roesmiddelen als legitiem. Maar als je frequent gebruikt, zorgt dat ervoor dat je die middelen overwaardeert en dat ze een belangrijkere plaats innemen. Verlangen wordt drang wanneer het middel beschikbaar is. Het voelt alsof alcohol, nicotine of drugs je verlangen kapen.

Paul Van Deun put uit zijn jarenlange ervaring als psycholoog en verantwoordelijke van diverse behandelingsinitiatieven om de complexiteit van de stoornis, het samenspel tussen mens, middel en samenleving, begrijpelijk te maken. Hij kijkt voorbij de complexiteit van verslaving om concrete stappen te tonen die mensen in herstel kunnen zetten om de regie terug te winnen en wat hun omgeving wel of niet kan doen.

Alcohol- en drugsgebruik beheersbaar maken vormt een uitdaging voor de samenleving. Misschien kan de kennis van verslavingsmechanismen voor een nieuw perspectief zorgen?

Over de auteur

Over de auteur

Paul Van Deun is klinisch psycholoog. Hij was 33 jaar directeur van het behandelingscentrum De Spiegel in Leuven. Hij was voorzitter van de Vereniging voor Alcohol en andere Drugs (VAD) en is medehoofdredacteur van het Belgisch-Nederlandse tijdschrift Verslaving&Herstel. Paul Van Deun schreef eerder het succesvolle Het gekaapte brein. Verslavingsgedrag beter begrijpen.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Paul Van Deun
IllustratorNee
ISBN978-94-6383-553-4
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's200
Geplande publicatiedatum25 okt. 2024
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling