Met dank aan de overkant (e-book) Vincent Scheltiens
E-book
ISBN 978-94-6310-274-2
€ 6,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 31 aug. 2017

- +
OF
Korte inhoud

Details

De politieke relatie tussen Vlaanderen en Wallonië is getekend door conflicten. Vincent Scheltiens legt uit hoe die tweespalt is ontstaan en waarom ze zo voorspelbaar lijkt. Vanaf het ontstaan van België hebben Vlaamse en Waalse politici vijandbeelden gehanteerd die van generatie op generatie worden doorgegeven. Ook achter het hedendaagse conflict tussen rechtse Vlaams-nationalisten en Waalse sociaaldemocraten gaan stereotypen schuil die veel ouder zijn dan we vermoeden.

 

Het beeld dat de Vlaamse beweging en de Waalse beweging van elkaar schetsen is zonder meer revelerend. Voor het eerst wordt de interactie met ‘de overkant’ zo nauwkeurig beschreven. Vincent Scheltiens schetst levendig de cruciale conflicten uit het verleden en toont hoe die tot vandaag de communautaire ruzie kleuren.

 

Over de auteur

Over de auteur

Vincent Scheltiens (1962) is doctor in de geschiedenis en lid van Power in History, het Centrum voor Politieke Geschiedenis van de Universiteit Antwerpen. Eerder was hij als onderzoeker verbonden aan het Studie- en Onderzoekscentrum Oorlog en Maatschappij (CegeSoma) in Brussel. Hij schrijft over nationalisme en nationale identiteitsconstructie, de politieke geschiedenis van België, de geschiedenis van de linkerzijde en de contemporaine geschiedenis van Spanje.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Vincent Scheltiens
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-274-2
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's320
Publicatiedatum31 aug. 2017
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies