Pelckmans uitgevers brengt unieke beleving naar de Boekenbeurs

ANTWERPEN, 5 november 2019 – Op dinsdag 29 oktober opende de 83ste Boekenbeurs haar deuren. Naar aanleiding hiervan pakt Pelckmans uitgevers opnieuw uit met de Boekengoeroe. Met deze slimme webapplicatie wil de uitgeverij bezoekers helpen om snel hun ideale boek te vinden. Het succes tijdens en na de Boekenbeurs van 2018, met bijna 10.000 ‘consultaties’, motiveerde het bedrijf om het ludieke online personage te versterken met BoekBots. Hiermee krijgt de beleving voor bezoekers een extra dimensie.

“Goeiedag! U lijkt mij een vrouw van 30. Dit boek is iets voor u.”

Op de stand van Pelckmans uitgevers liggen circa 2.000 verschillende titels die een breed lezerspubliek aanspreken. Van jong tot oud, hobbykok of literatuurliefhebber, thrillerfan of actualiteitsverslinder … er is voor ieder wat wils. Net als vorig jaar wil de uitgeverij zoveel mogelijk bezoekers helpen om snel hun weg te vinden in dat immense aanbod. Daarom schakelen ze opnieuw de Boekengoeroe in. Maar er is meer.

Om bezoekers enthousiast te maken om te rade te gaan bij de Boekengoeroe, zet Pelckmans uitgevers dit jaar een aantal BoekBots in. Deze robots begroeten de lezers en doen hen op basis van gezichtsherkenning alvast een eerste boeksuggestie, die aansluit bij hun leeftijdscategorie. Daarna worden ze uitgenodigd om langs te lopen bij de Boekengoeroe op de stand en daar hun persoonlijke boeken top 3 te ontdekken. Deze extra blikvanger voegt een nieuwe bezoekerservaring toe voor de leesfans.

Na 6 dagen op de Boekenbeurs  zijn de eerste reacties positief, vooral bij de jonge generatie lezers. De robots scanden al bijna 2.000 bezoekers waarvan 70% kinderen.

Een bezoek aan de Boekengoeroe loont … en beloont.

Heel wat mensen lezen graag in bed. Want lezen is ontspannen, onthaasten en genieten. Het is bovendien wetenschappelijk bewezen dat lezen in bed gezond is voor geest én lichaam. Dat inzicht inspireerde Pelckmans uitgevers om in zee te gaan met beddenspecialist Sleepworld voor een ludieke wedstrijd. Iedere bezoeker die de Boekengoeroe raadpleegt, krijgt de kans om een van de 5 beddencheques t.w.v. 2.000 euro in de wacht te slepen.

Praktisch

Ontdek de Boekengoeroe en de BoekBots zelf op de Boekenbeurs van 6 tot en met 11 november op de stand van Pelckmans uitgevers in hal 1. Of ga thuis al aan de slag door te surfen naar boekengoeroe.be en kom voorbereid naar de Boekenbeurs.

*Voor de robots wordt samengewerkt met Zora Robotics NV (Oostende)