Persbericht: Pelckmans uitgevers lanceert de Boekengoeroe

Met de Boekengoeroe ontwikkelde Pelckmans uitgevers voor de Boekenbeurs een nieuwe webapplicatie waarmee bezoekers in een mum van tijd hun ideale boek vinden.

ANTWERPEN, 26 oktober 2018 – Op zondag 28 oktober opent de 82e Boekenbeurs haar deuren. Naar aanleiding hiervan lanceert Pelckmans uitgevers de Boekengoeroe, een ludiek online personage dat elke bezoeker moeiteloos en binnen enkele minuten zijn of haar persoonlijke boeken top 3 vertelt.

“Wat is jouw ideale boek? Ik lees, luister en zoek.”

Met de Boekengoeroe wil Pelckmans uitgevers haar bezoekers helpen om sneller de weg te vinden in het immense aanbod. “Op onze stand alleen al liggen circa 2.000 verschillende titels. Met onze diverse uitgeverijen spreken we een groot lezerspubliek aan: jong of oud, hobbykok of@ literatuurliefhebber, thrillerfan of actualiteitsverslinder. Wij hebben voor ieder wat wils.” aldus Thom Pelckmans, CEO. Dankzij de Boekengoeroe zal de lezer bij ons sneller de boeken vinden die passen bij zijn of haar interesses.

Thom Pelckmans: “De Boekengoeroe is een webapplicatie die speciaal ontwikkeld werd voor Pelckmans uitgevers en op de Boekenbeurs voor het eerst gebruikt zal worden. Alle bezoekers op onze stand kunnen raad vragen aan de Boekengoeroe door kort enkele vragen te beantwoorden. Ze krijgen meteen hun gepersonaliseerde boekentips te zien op het scherm en in hun mailbox.”

Dit jaar betekent het startsein van het vernieuwingstraject 2018-2020, waarmee de organisatoren volop willen inzetten op beleving van de bezoekers. Pelckmans uitgevers schrijft graag mee aan dit verhaal. De ontwikkeling van de Boekengoeroe kadert perfect in de vernieuwde Boekenbeurs.

Ook voor de jonge lezers
 

Pelckmans uitgevers heeft ook aandacht voor kinderen. Thom Pelckmans: “Zowel met ons educatief als recreatief aanbod willen we hen stimuleren om meer te lezen. Door hen op een ludieke manier raad te laten vragen aan de Boekengoeroe, hopen we hen enthousiast te maken voor lezen.”
Bij de tips die de bezoeker ontvangt staat ook vermeld waar hij of zij het boek kan terugvinden op de stand van Pelckmans uitgevers. Zo vindt iedereen in een mum van tijd zijn favoriet. En het beste van al? Je kan de Boekengoeroe ook inschakelen als raadgever voor het ideale cadeau!

Ontdek de Boekengoeroe zelf op de Boekenbeurs van 28 oktober tot en met 11 november op de stand van Pelckmans uitgevers in hal 1. Of ga thuis al aan de slag door te surfen naar boekengoeroe.be en kom voorbereid naar de Boekenbeurs.