Nour, waarom zag ik het niet aankomen? (e-book) Rachid Benzine
E-book
ISBN 978-94-6310-241-4
€ 6,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 31 jan. 2017

- +
OF
Korte inhoud

Details

Een jonge vrouw reist naar Irak om zich aan te sluiten bij IS, als bruid van een krijgsheer. Haar vader blijft vertwijfeld achter in Europa. Ze schrijven hartverscheurende brieven aan elkaar. Ze hebben niets meer gemeen, behalve de liefde. In Nour, waarom zag ik het niet aankomen? wekt Rachid Benzine twee onvergetelijke personages tot leven, hoofdrolspelers in een tijd vol tegenstellingen. De beschaving tegen de barbarij. Het geloof tegen de rede. Een wanhopige vader tegen zijn verblinde dochter.

 

‘Al maanden word ik in beslag genomen door een gruwelijke vraag die me pijnigt, als een terugkerende, vertrouwde migraine. Waarom besluiten jonge mannen en vrouwen die in mijn land geboren zijn en uit mijn cultuur afkomstig zijn en die tot dezelfde groep als ik lijken te behoren om naar een land in oorlog te trekken en te moorden in naam van een God die ook de mijne is?’

– Rachid Benzine

Over de auteur

Over de auteur

De Franse schrijver Rachid Benzine (1971) is docent, islamoloog en onderzoeker bij het Fonds Paul Ricoeur. Benzine is een van de bekendste pleitbezorgers van een liberale islam. Hij tracht in zijn werk een islam uit te denken die aansluit bij onze tijdgeest. Eerder schreef hij het naslagwerk Les Nouveaux Penseurs de l’islam, Le Coran expliqué aux jeunes en, samen met priester Christian Delorme, La République, l’église et l’islam. Une révolution française.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Rachid Benzine
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-241-4
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's144
Publicatiedatum31 jan. 2017
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies