Onuitwisbaar Edward Snowden
Paperback
ISBN 978-94-6383-147-5
€ 10,00
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 16 sep. 2019

- +
OF
Korte inhoud

Details

In 2013 schokte de 29-jarige Edward Snowden de wereld toen hij brak met de Amerikaanse geheime diensten en onthulde dat ze in het allergrootste geheim bezig waren al ons digitale verkeer – elk telefoontje, elk bericht, elke e-mail – te verzamelen en vast te leggen. Van iedereen die zich online begeeft, wordt zo een permanent en onuitwisbaar dossier bijgehouden.

Edward Snowden vertelt in dit uiterst meeslepende boek voor het eerst zijn volledige verhaal. Hij laat zien hoe een intelligente jongen uit een idyllische buitenwijk, die opgroeide aan het begin van het internettijdperk en daar al snel de opwindende vrijheid van ontdekte, later een digitale spion werd die mee zou bouwen aan het  grootste surveillancenetwerk ooit. Snowden vertelt indringend hoe hij in grote gewetensnood kwam en uiteindelijk alles op het spel zette om dit systeem aan de kaak te stellen. In ballingschap groeide hij uit tot het geweten van ons online bestaan. Onuitwisbaar is even scherpzinnig en elegant als overtuigend, even indrukwekkend als ontluisterend.

Over de auteur

Over de auteur


EDWARD SNOWDEN werd geboren in Elizabeth City, North Carolina, en groeide op in de buurt van de militaire basis Fort Meade in Maryland. Na zijn opleiding als systeemengineer kreeg hij een hoge functie binnen de CIA en werkte hij wereldwijd aan diverse projecten voor de NSA. Tegenwoordig is Snowden voorzitter van de raad van bestuur van de Freedom of the Press Foundation. Hij ontving verschillende prijzen voor zijn verdiensten, waaronder de Right Livelihood Award, de Duitse Whistleblower Prize, de Ridenhour Truth-Telling Prize en de Carl von Ossietzky-medaille van de International League of Human Rights.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Edward Snowden
IllustratorNee
ISBN978-94-6383-147-5
Cover typePaperback
Formaat140 x 220
Aantal pagina's380
Publicatiedatum16 sep. 2019
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

Anderen bekeken ook


 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies