Over Bach, cement en de postbode e-book

Miek De Kepper
E-book
ISBN 978-94-6337-064-6
Over Bach, cement en de postbode e-book Miek De Kepper
E-book
ISBN 978-94-6337-064-6
€ 19,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 21 apr. 2017

- +
OF
Korte inhoud

Details

"De postbode luistert naar Bach." Met dit citaat vatte minister van cultuur Frans Van Mechelen de doelstelling van het nieuwe cultuurbeleid van de jonge Vlaamse Gemeenschap samen. Ruim dertig jaar later verwoordde minister Bert Anciaux zijn visie als "Cultuur is het cement van de samenleving". Beide uitspraken staan voor twee kantelmomenten in de geschiedenis van het cultuurbeleid voor de steden en gemeenten.

Dit boek bestudeert 50 jaar lokaal cultuurbeleid. Het analyseert de werking, de evolutie en de betekenis van de bibliotheken en de cultuur- en gemeenschapscentra en het lokaal cultuurbeleid in hun samenspel met het middenveld en de cultuurraad. Daarbij wordt uitvoerig verwezen naar de historische achtergrond én de recentste ontwikkelingen. Rode draden zijn verzuiling en emancipatie, professionalisering en decentralisering, maar zeker ook de creativiteit en daadkracht van gedreven mensen.

Over Bach, cement en de postbode blikt terug en reikt materiaal aan om naar de toekomst te kijken. Waar staan we? Waar hebben we vooruitgang geboekt en waar zijn we gaandeweg iets verloren? Waar liggen open vragen en kansen voor de toekomst? Luidt de nieuwe wetgeving een derde kantelmoment in? Boeiend leesmateriaal voor al wie vandaag en morgen actief is in het lokaal cultuurbeleid.

Over de auteur

Over de auteur


Miek De Kepper is haar hele loopbaan betrokken geweest bij het lokaal cultuurbeleid als directeur in cultuurcentrum de borre in Bierbeek, stafmedewerker bij de Federatie van Vlaamse Erkende Culturele Centra (FEVECC) en directeur van Cultuur Lokaal en vervolgens van LOCUS.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Miek De Kepper
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-064-6
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's380
Publicatiedatum21 apr. 2017
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies