Regisseer je klas. Theorie

Elke Struyf, Gilberte Verbeeck
Paperback
ISBN 978-94-6337-078-3
Regisseer je klas. Theorie Elke Struyf, Gilberte Verbeeck
Paperback
ISBN 978-94-6337-078-3
€ 24,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 29 sep. 2017

- +
OF
Korte inhoud

Details

Dit boek is ontstaan uit lectuur en praktijk. We ambiëren om (toekomstige) leraren noodzakelijke kennis aan te reiken om effectieve klasmanagementvaardigheden te ontwikkelen. We zijn ervan overtuigd dat je kunt leren hoe je voor de klas moet staan. Een (wetenschappelijke) kennisbasis is volgens ons een eerste belangrijke stap in het ontwikkelen van de nodige competenties op dit vlak: weten wat je kunt doen en waarom én weten wat je best vermijdt en waarom. Het boek zet de leraar aan tot zelfreflectie en bijsturen van het eigen lerarengedrag om zo een goede regisseur te worden in elke klassituatie.

Maar kennis alleen is niet voldoende. Theorie kan je lezen, begrijpen, studeren. Voor ze daadwerkelijk je handelen kan sturen, moet je de theorie zo beheersen dat ze spontaan in je opkomt bij het analyseren van je lessen op vlak van klasmanagement. Daarom hebben we ook een oefeningenboek ontwikkeld met authentieke situaties en casussen. Het oefeningenboek wil (toekomstige) leraren zelf laten nadenken over aspecten van goed klasmanagement, hen inzichten bijbrengen en in interactie met anderen ideeën laten uitwisselen. Bij elke oefening staat een korte theoretische duiding. Dit boek geeft hierbij nog meer achtergrond. Hoewel de boeken samen één geheel vormen, zijn ze ook los van elkaar waardevolle lectuur in het kader van klasmanagement.

Over de auteurs

Over de auteurs

Elke Struyf is als hoogleraar verbonden aan de Antwerp School of Education en het Departement Opleidings- en Onderwijswetenschappen van de Universiteit Antwerpen.


Gilberte Verbeeck is leerkracht in het Sint Jozefinstituut te Essen en was er gedurende 10 jaar mentor coach. Zij is daarnaast lerarenopleider verbonden aan de Antwerp School of Education van de Universiteit Antwerpen.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Elke Struyf, Gilberte Verbeeck
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-078-3
Cover typePaperback
Formaat170 x 245
Aantal pagina's156
Publicatiedatum29 sep. 2017
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

Anderen bekeken ook


 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies