Scholen die naar de sterren reiken

Carl Snoecx
Paperback
ISBN 978-94-6401-614-7
Scholen die naar de sterren reiken Carl Snoecx
Paperback
ISBN 978-94-6401-614-7
€ 22,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 1 mrt. 2022

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Het onderwijs staat onder kritiek. De kwaliteit daalt. De lat moet hoger. Leraren moeten ambitieuzer zijn. Daartoe moeten er nieuwe eindtermen komen. Katholieke scholen zijn niet meer mee met de tijd. Geloof, levensbeschouwing en cultuur horen niet meer thuis in een moderne, neutrale school.

Katholieke scholen nemen die kritiek niet langer en stellen zich weerbaar op. Ze zijn de erfgenamen van een grootse, diverse en levenskrachtige traditie die de waan van de dag overstijgt. Als politieke en economische belangen in onderwijs primeren, zijn de leerling en de leraar niet meer belangrijk. De school verdwijnt en wordt een leerfabriek die op een zo efficiënte mogelijke manier winst nastreeft.

Dit boek wil katholieke scholen en leraren inspireren en aanmoedigen om tegen de stroom op te roeien. Bezielende scholen, leraren en leerlingen laten hun stem horen. Ze reiken niet naar winst, ze reiken naar de sterren.

Over de auteur

Over de auteur

Carl Snoecx is theoloog en filosoof en gepassioneerd door onderwijs. Hij werkte als leraar, directeur en vijftien jaar als medewerker van Katholiek Onderwijs Vlaanderen (de Guimardstraat).

Details

Extra informatie

Auteur(s)Carl Snoecx
IllustratorNee
ISBN978-94-6401-614-7
Cover typePaperback
Formaat16x24
Aantal pagina's200
Geplande publicatiedatum1 mrt. 2022
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies