Schoonheid raast in mij tot ik sterf Hazim Kamaledin
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6310-167-7
€ 19,95
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 15 nov. 2016

- +
OF
Korte inhoud

Details

Hazim Kamaledin is dood. Vermoord door terroristen of omgekomen tijdens een Amerikaans bombardement. Niemand weet er het fijne van. Tijdens de dictatuur van Saddam Hoessein was Hazim de alom geprezen regisseur van het bekroonde Schoonheid raast in mij tot ik sterf. Met die film nam hij Saddam op de korrel, tot de censuur er zich mee bemoeide en er een zoetsappig promotieverhaal van maakte. Tijdens zijn leven had Hazim Kamaledin niet veel vrienden. Maar nu hij er niet meer is, valt het aantal vrienden niet meer te tellen. En net nu begint zijn familie ruzie te maken over de plek waar hij, de ketter (en links op de koop toe), begraven zou moeten worden.

Schoonheid raast in mij tot ik sterf is een wonderlijke roman waarin Hazim Kamaledin – de schrijver die gezond en wel in leven is – toont hoe fictie sterker kan zijn dan de werkelijkheid. Alles in de wereld van Schoonheid raast in mij tot ik sterf wordt door de oorlog tot as herleid, behalve de herinnering aan wat ooit menselijkheid was en de humor waarmee Hazim Kamaledin het lot van zijn dode dubbelganger beschrijft.

Over de auteur

Over de auteur

Hazim Kamaledin (1954) werd geboren in de Irakese stad Babylon. Eind jaren zeventig ontvluchtte hij Irak, nadat hij was bedreigd, opgepakt en gefolterd. Hij maakte ook een satirische voorstelling waarvoor hij ter dood werd veroordeeld. Na vele omzwervingen belandde hij in België en werd hij artistiek leider van de theatergezelschappen Woestijn ’93 en Cactusbloem. In 2014 werd hij door het Arabisch Theater Instituut uitgeroepen tot de beste theaterauteur van het jaar. Hazim Kamaledin is bestuurslid van PEN-Vlaanderen, en woont en werkt in Antwerpen.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Hazim Kamaledin
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-167-7
Cover typePaperback met flappen
Formaat135 x 200
Aantal pagina's208
Publicatiedatum15 nov. 2016
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

"Uit het nog te weinige wat ik in het Nederlands van Hazim Kamaledin kon lezen, vielen mij de kracht op, de eigenzinnige vorm en inhoud, en de slimme humor van iemand die in zijn geboorteland Irak, waar zijn boeken onder de censuur vallen, meemaakte wat onafhankelijk denken voor gevolgen kan hebben. Ik ben dan ook zeer nieuwsgierig naar dit nieuw te verschijnen boek. Ik twijfel er niet aan dat het me weer zal verrassen en meenemen."

Joke van Leeuwen

Anderen bekeken ook


 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies