Srebrenica overleven (e-book) Hasan Hasanovic
E-book
ISBN 978-94-6310-502-6
€ 9,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 9 okt. 2019

- +
OF
Korte inhoud

Details

Op 11 juli 1995 werd de Bosnische stad Srebrenica, op dat moment een veilige enclave van de Verenigde Naties, ingenomen door de Bosnisch-Servische troepen van Ratko Mladić. Meer dan achtduizend Moslimjongens en -mannen werden daarop vermoord. Het was de grootste genocide in Europa sinds de Holocaust.

 

De Bosnische Moslim Hasan Hasanović was getuige van de val van Srebrenica, waarbij zijn tweelingbroer en zijn vader werden omgebracht. Hij was toen negentien jaar. In Srebrenica overleven vertelt hij het aangrijpende verhaal van zijn familie voor, tijdens en na de Joegoslavische burgeroorlog, die in de jaren negentig de hele Balkan verscheurde. Zijn getuigenis is een must-read voor iedereen die wil begrijpen hoe een genocide opnieuw kon plaatsvinden in Europa.

Over de auteur

Over de auteur

Hasan Hasanović (1975) is vertaler en curator van het Srebrenica-Potočari Memorial and Cemetery. Hij informeert jaarlijks duizenden bezoekers van het herdenkingscentrum en reist de wereld rond om in scholen en universiteiten over de genocide te praten. Zijn boek Surviving Srebrenica wordt ook vertaald in het Italiaans en het Duits.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Hasan Hasanovic
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-502-6
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's168
Publicatiedatum9 okt. 2019
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies