Van Aasgaard tot Van der Zijpen Steven C. Walland
Paperback
ISBN 978-94-6310-232-2
€ 22,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 28 mrt. 2017

- +
OF
Korte inhoud

Details

Willem Elsschot hield zijn kunstenaarschap geheim. Zijn eigen kinderen wisten niet eens dat hij schreef. En hij hield zelfs vol dat hij niet las en geen boeken bezat. Alfons de Ridder was een onopvallende burgerman en leidde een dubbelleven als de schrijver Willem Elsschot. Hij hield van mystificeren. Zelf verklaarde hij regelmatig dat hij ‘niet de minste fantasie’ had – wat een bizarre uitspraak is voor wie zijn magistrale werk kent. In dit werk lijken heel wat personages rechtstreeks uit zijn omgeving te komen. Vooral in zijn latere romans, vanaf Kaas. Maar Elsschot heeft uiteraard de werkelijkheid bewerkt, zoals het een schrijver betaamt. Wat zijn de feiten achter het mysterie? Bij een schrijver als Willem Elsschot wordt de nieuwsgierigheid naar de bronnen steeds groter. Van die nieuwsgierigheid is Van Aasgaard tot Van der Zijpen het resultaat.

Over de auteur

Over de auteur

De Nederlandse Elsschotiaan Steven Walland (1946) is oogarts in ruste. Hij werkte jarenlang aan Van Aasgaard tot Van der Zijpen.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Steven C. Walland
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-232-2
Cover typePaperback
Formaat135 x 200
Aantal pagina's304
Publicatiedatum28 mrt. 2017
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

"Het gaat immers niet aan, voor iemand die vrouw en kinderen ten laste heeft, zich telkens af te zonderen om de leden van zijn gezin en zijn eigen binnenste vanuit een hoek te gaan bespieden en ze een voor een onder het mes te nemen om uit hun bloed voor vreemden een filtraat te bereiden."

Willem Elsschot, in het nawoord bij 'Tsjip'

Anderen bekeken ook


 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies