Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat (e-book) Maarten Boudry
E-book
ISBN 978-94-6310-325-1
€ 9,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 2 apr. 2019

- +
OF
Korte inhoud

Details

Nog nooit leefden we zo lang, zo welvarend en zo vreedzaam als vandaag. Kan dit mooie liedje blijven duren? Doemdenkers verkondigen dat we op de rand van de afgrond staan, cultuurpessimisten dat onze moderne samenleving aan een diepe malaise lijdt.

In Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat breekt Maarten Boudry een lans voor het vooruitgangsdenken. Hij bestrijdt het wijdverbreide pessimisme en zoekt naar verklaringen voor de doembeelden over klimaat en islamisering, over groeiend racisme en ongelijkheid en over de diepe wanhoop van de westerse mens. Boudry pleit voor de beproefde waarden van wetenschap en verlichting. Doemdenken leidt niet tot daadkracht maar tot fatalisme, terwijl vooruitgangsdenken net wervend is. De wereld stond er nog nooit zo goed voor als vandaag, en we kunnen haar nog veel beter maken.

Over de auteur

Over de auteur

Maarten Boudry (1984) is wetenschapsfilosoof en is verbonden aan de UGent. Hij studeerde in New York en Wenen. Zijn spraakmakende opiniestukken verschenen in NRC Handelsblad, De Standaard, De Morgen, Filosofie Magazine, The New York Times (The Stone), Trouw en de Volkskrant. In 2015 verscheen het succesvolle Illusies voor gevorderden. Of waarom waarheid altijd beter is. Met filosoof Massimo Pigliucci stelde hij de bundel Science Unlimited? (2018) samen, over de grenzen van de wetenschap.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Maarten Boudry
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-325-1
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's288
Publicatiedatum2 apr. 2019
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies