Werken met nieuw samengestelde gezinnen

Patricia L. Papernow
Paperback
ISBN 978-94-6401-685-7
Werken met nieuw samengestelde gezinnen Patricia L. Papernow
Paperback
ISBN 978-94-6401-685-7
€ 30,00
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 21 mrt. 2022

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Of je nu met individuen, koppels, gezinnen, volwassenen of kinderen werkt, dit boek geeft je praktische richtlijnen over wat wel en niet werkt als je (leden van) een samengesteld gezin probeert te helpen. Deze bestseller van Papernow beschrijft uitvoerig haar theoretische en klinische werkkader.

Het boek toont op een sublieme manier de specifieke uitdagingen waar nieuw samengestelde gezinnen mee te maken krijgen. Je leert hoe samengestelde gezinnen fundamenteel anders zijn dan andere gezinsvormen zoals kerngezinnen of adoptiegezinnen en hoe je kunt helpen bij hun problemen en zorgen. Je ontdekt ook de typische valkuilen in het werken met samengestelde gezinnen. Je ontwikkelt praktijkvaardigheden op het niveau van psycho-educatie (wat werkt en wat werkt niet?) en op interpersoonlijk (zoals leren om open te communiceren) en intrapsychisch niveau (zoals rekening houden met oude gekwetste gevoelens).

Dit model vormt zo een bruikbaar kompas om te werken met samengestelde gezinnen voor een brede groep van hulpverleners (psychologen, therapeuten, leraren en opvoeders, bemiddelaars) én de gezinnen zelf.

Over de auteur

Over de auteur

Patricia L. Papernow is klinisch psycholoog met ruim veertig jaar klinische ervaring in het werken met samengestelde gezinnen. Ze is een wereldautoriteit op dit gebied. Daarnaast is ze opleider en supervisor.


Barbara Lavrysen en Peter Rober zijn verbonden aan Context, het centrum voor relatieen gezinstherapie van het UPC KU Leuven.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Patricia L. Papernow
IllustratorNee
ISBN978-94-6401-685-7
Cover typePaperback
Formaat17 x 24
Aantal pagina's260
Geplande publicatiedatum21 mrt. 2022
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies