Zusters in oorlog Luc Vints
Paperback
ISBN 978-94-6310-526-2
€ 27,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 10 feb. 2021

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

De Tweede Wereldoorlog spaarde niets of niemand. Ook niet de nagenoeg 50.000 vrouwen die hadden gekozen voor een leven als zuster in een van de kloosters in België. Hun verhaal is nooit eerder verteld. Omdat oorlog een mannenzaak was, schijnbaar veraf van het onzichtbare bestaan van zusters verscholen achter hoge kloostermuren. En toch werd ook hun leven grondig overhoopgegooid. De oorlog bracht angst en twijfel, maar daagde ook uit tot actie en verzet, zoals blijkt uit de unieke verhalen in Zusters in oorlog. Vanuit de kwetsbare positie die vrouwelijke kloosterlingen innamen in de kerk en in de samenleving ontstaat er een heel ander beeld van het dagelijks leven tijdens de bezetting.

Over de auteur

Over de auteur

Roeland Hermans studeerde geschiedenis en culturele studies en is verbonden aan KADOC-KU Leuven.


Kristien Suenens is historica en als onderzoeker en consulent voor het erfgoed van ordes en congregaties verbonden aan KADOC-KU Leuven. Haar onderzoek en publicaties focussen op de geschiedenis van het kloosterleven in België in de negentiende en twintigste eeuw.


Ria Christens studeerde geschiedenis en is archivaris en erfgoedbeheerder bij vzw Cultureel erfgoed annuntiaten Heverlee. Zij verricht onderzoek en publiceert rond de wisselwerking onderwijs, gender en religie in de negentiende en twintigste eeuw in Vlaanderen.


An Vandenberghe is historica en werkt voor het Erfgoedhuis | Zusters van Liefde.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Luc Vints
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-526-2
Cover typePaperback
Formaat170 x 240
Aantal pagina's256
Geplande publicatiedatum10 feb. 2021
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2020 - Pelckmans uitgevers - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies