Als in een honderdvoudige spiegel Erik Oger
ISBN 978-94-6310-553-8
€ 25,00
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 16 mrt. 2022

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Dit boek biedt een uitstekende inleiding in het werk van Nietzsche. Aan de hand van enkele basisthema’s reikt de tekst sleutels aan om ons toegang te verlenen tot het moeilijk toegankelijke werk. De tekst is opgebouwd uit drie delen. Het eerste behandelt uitvoerig Nietzsches perspectivisme, de gedachte dat ‘de ware wereld’ een illusie is omdat we steeds vanuit een perspectief kijken en spreken. In deel twee en drie toont Erik Oger, met telkens drie ensceneringen, hoe dit perspectivisme functioneert. Hij doet dat aan de hand van twee kernthema’s uit het oeuvre van de filosoof, namelijk ‘de dood van God’ en de ‘gedachte van de eeuwige wederkeer’. Beide thema’s werkt hij uit met ongeziene precisie en oog voor detail. Terloops komen, in minder of meer uitgewerkte vorm, typische nietzscheaanse thema’s aan bod zoals schaamte, schuldgevoel, de Übermensch, medelijden, nihilisme en de wil tot macht.

Als in een honderdvoudige spiegel is een belangwekkende cultuuranalyse. Oger biedt de nuancering die zo noodzakelijk is in onze tijd van oprukkend sciëntisme en onverzettelijk geloof in de wetenschap enerzijds, en een groeiend ongeloof in feiten met nefaste (politieke) gevolgen anderzijds.

Over de auteur

Over de auteur

Erik Oger studeerde sociologie en filosofie in Antwerpen, Leuven en Frankfurt am Main. Hij was jarenlang gewoon hoogleraar filosofie aan de Universiteit Antwerpen. Verder was hij verbonden aan het Antwerpse conservatorium. Op 20 juli 2021 is Erik onverwachts overleden.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Erik Oger
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-553-8
Cover typeNee
Formaat17 x 24
Aantal pagina's400
Geplande publicatiedatum16 mrt. 2022
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies