Nieuws

Dit jaar is het thema van Jeugdboekenmaand 'sport en spel'. Wij tippen tien kinder- en jeugdboeken om je alvast warm te maken!

 

 

Lees meer

Van 7 tot en met 10 maart 2024 gaan tachtig auteurs uit binnen- en buitenland voor anker in Oostende, de stad aan zee, om met elkaar en met het publiek in dialoog te treden. FAAR tast de grenzen van non-fictie af en zet in op denken en doen.

Lees meer

De focus van deze muzische inspiratiegidsen vertrekt vanuit de didactiek van Zeppelin, die leerkrachten en begeleiders ondersteunt in het uitdenken van inspirerende en doelgerichte muzische activiteiten. Elke muzische inspiratiegids zet een werkvorm centraal. Ontdek alle uitgaven uit deze reeks. 

Lees meer

Ontdek hier onze boekentips voor iedereen die te maken krijgt met autisme.

Lees meer

Op 31 januari vieren we de Dag van de Directeur. De impact van een schoolleider in de schoolomgeving is niet te onderschatten. Het boek Meesterlijk schoolleiderschap biedt inzichten en handvaten om die impact, samen met je team, leerlingen, ouders en omgeving, te maximaliseren. Met enkele vragen aan auteur Yves Larock lichten we alvast een tipje van de sluier op. 

Lees meer

De twee vakjury's van de Boon selecteerden uit de longlist elk vijf titels die kans maken op de Boon voor fictie en non-fictie en de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur. Bij de genomineerden voor fictie en non-fictie prijkt ook het boek van Matthijs de Ridder over Paul van Ostaijen. 

 

Lees meer

Zijn kennis, lezen en rekenen overroepen in deze tijden van smartphones en internet? Onderwijsexpert en auteur Wouter Duyck gaat tijdens dit debat met Koen Pelleriaux (GO! onderwijs), Amir Bachrouri (voorzitter Vlaamse jongerenraad) en Freya Van den Bossche (Vlaams Parlementslid) op zoek naar antwoorden.⁠

Lees meer

Gaat het nieuwe jaar bij jou ook gepaard met het maken van goede voornemens? Wij tippen zes titels die je kunnen helpen om je doelen te behalen. Succes!

Lees meer

Ben jij nog op zoek naar een leuk cadeau voor je kinderen? Wat dacht je van een boek of gezelschapsspel? Wij zetten onze leukste tips voor je op een rijtje.

Lees meer

Geronimo Stilton ging afgelopen schooljaar de gi-ga-grote leeschallenge aan. En wat was dat een succes! Meer dan 120 000 kinderen, verdeeld over 4800 klassen in 1600 scholen over heel Vlaanderen en Nederland, ontdekten opnieuw het plezier van lezen. En we hebben goed nieuws: de leeschallenge gaat weer van start! Geronimo roept alle kinderen op om mee te doen.

Lees meer

1-10 of 87


 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling