Nieuws

Vroeg of laat wordt elk kind geconfronteerd met verlies. Die eerste ervaringen met rouw kunnen heftig zijn. Bovendien is de context voor elk kind anders: een huisdier dat sterft, (over)grootouders die ziek waren, … Af en toe kan de dood ook heel onverwacht of heel dichtbij komen.

Kinderenboeken helpen dan om het gesprek te openen en troost te bieden met herkenbare verhalen. Vijf boeken over rouw voor kinderen en tieners.

Lees meer

Raoul, Axelle en de klas van Sabrina lazen Oscar Cook: Vreemde gebeurtenissen. Dit boek over Oscar en Stiene, die op mysterieuze wijze in het Duitsland van 1943 terecht komen, zit boordevol spanning en avontuur en maakt complexe thema’s toegankelijk voor een jong publiek.

Lees meer

Valentijn komt eraan. Dat deze feestdag alleen voor verliefde koppels is, is al lang achterhaald! In deze blog delen we vijf boeken die de liefde in al zijn vormen viert.

Lees meer

Honingeter, het debuut van Tülin Erkan, blijft hoge toppen scheren. Na nominaties voor de Boekenbon Literatuurprijs en De Bronzen Uil, prijkt het boek nu ook op de shortlist van de belangrijkste Vlaamse literaire prijs, de Boon Literatuurprijs.

Lees meer

Buiten is het koud, dus tijd om het binnen lekker gezellig te maken. Met deze vijf kinderboeken haal je de winterse gezelligheid in huis. Haal het dekentje erbij en nestel je in de zetel.

Lees meer

De Boeboeks bestaan 30 jaar en dat moet gevierd worden!

Lees meer

Een boek over spreekwoorden. Saai? Nee, dat vonden Bieke, Kirsten, Claudia en Anke helemaal niet. Ze lazen Hoe ging dat ook alweer? 10 spreekwoorden net dat beetje anders, en hadden allemaal heel veel pret. Dat staat als een paal boven water!

Lees meer

5 activiteiten die je niet mag missen op Boektopia!

Lees meer

Hoe maak je natuur en klimaat tot een leuk gespreksonderwerp voor aan tafel? En hoe maak je van jouw kinderen echte duurzame helden?

Lees meer

Janne (7), Andres (5) en Margot (5) lazen een paard met een strik om krijgen er maar niet genoeg van. Lees de verslagen van onze testers.

Lees meer

1-10 of 40

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies