Pelckmans als Baanbrekende Werkgever

 

Als Baanbrekende Werkgever staat een mensgericht beleid bij ons centraal. De manier waarop werk en mobiliteit samengaan bevindt zich op een kantelpunt. Hét moment voor organisaties om medewerkers centraal te zetten in het nieuwe normaal en hybride werken daar een prominente plaats in te geven.

Ook Pelckmans zet daarop in en heeft deelgenomen aan het traject naar de erkenning als Baanbrekende Werkgever.

BaanbrekendeWerkgever

Wat maakt onze organisatie een Baanbrekende Werkgever?

Onafhankelijk familiebedrijf Pelckmans specialiseert zich al sinds 1892 in het publiceren van content die uitnodigt om een leven lang te lezen en leren. Daarbij kunnen we rekenen op een 115-tal medewerkers die elkaar ontmoeten op vier werkplekken in Kalmthout, Antwerpen, Mechelen en Gent.

Wie werkt bij Pelckmans, wil samen met anderen een impact creëren. Medewerkers herkennen zichzelf in ons DNA dat gekenmerkt wordt door 4 basiswaarden: integer (samen)werken, duurzaamheid, wendbaarheid en kwaliteit. Waarden die vervlochten zijn met onze hele organisatie en de activiteiten die we organiseren.

Elke dag opnieuw zetten onze medewerkers zich in om kwalitatief lees- en lesmateriaal te bedenken en ontwikkelen. Om hen daar actief bij te ondersteunen, kiest Pelckmans voluit voor het werkgeluk van haar medewerkers.

De 3 pijlers van ‘Baanbrekende Werkgever’ sluiten dan ook naadloos aan bij onze missie om een mensgericht beleid uit te bouwen met focus op betrokkenheid, connectie en persoonlijke ontwikkeling. Als organisatie in volle groei vertaalt een engagement zich voor ons in het 

  • stimuleren van slimme en groene mobiliteitskeuzes op maat van elke medewerker;
  • implementeren van hybride workflows zodat we altijd het beste van onszelf kunnen geven – op kantoor of thuis;
  • creëren van inspirerende ontmoetingsplaatsen in zowel Gent, Mechelen, Antwerpen als het groene Kalmthout. Zo blijven we ook offline op minimale afstand met elkaar verbonden.

Investeren in het fysiek & mentaal welzijn uit zich o.a. in het aanbieden van een flexibel loonpakket, duurzame mobiliteitsoplossingen, plaatsonfhankelijk werken, het actief promoten van een gezondheidscultuur, opleidingsmogelijkheden …

PelckmansPelckmans Pelckmans 

Wij volgen een individu doorheen elke levensfase via het aanbieden van leerrijk, ontspannend en inspirerend lees- en leermateriaal op maat.

Volgende 4 basiswaarden vormen de basis van onze bedrijfscultuur:

Kwaliteit
We zijn gepassioneerd door ‘het verhaal’ en dragen kwaliteit hoog in het vaandel.
Kwaliteit
Integer (samen)werkenInteger (samen)werken
Ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg.
Duurzaamheid
We dragen zorg voor de collega’s, omgeving en organisatie.
 Duurzaamheid
 wendbaarheid

Wendbaarheid 
We zijn continu op zoek naar de juiste verhalen, content voor vandaag en morgen.


 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies