Manuscript insturen?

Heb je een manuscript geschreven en ben je op zoek naar een uitgever? Lees dan zeker verder.

 

Hoe begin je eraan?

Stel jezelf voor. Vertel ons kort wie je bent, wat je doet en waarom jij de best geplaatste persoon bent om je verhaal te vertellen.

Maak werk van een wervende samenvatting van maximum driehonderd woorden. Beschouw het als de flaptekst van je boek-in-wording: welke info heeft iemand die jouw boek vastneemt nodig om het meteen te willen lezen?

Ken je publiek. Als we “lezers van alle leeftijden” en “iedereen” vergeten: voor wie schrijf jij dit verhaal neer?

Schrijf je fictie voor kinderen of volwassenen? Je eerste pagina is cruciaal: zorg ervoor dat je een uitgever meteen in je verhaal trekt. Wij zijn doorwinterde lezers wiens job het is om elke dag tal van verhalen kritisch te beoordelen, breng ons dus meteen op het puntje van onze stoel.

Schrijf je non-fictie? Zorg voor een boekvoorstel waarin je je project helder en bondig toelicht. Maak een inhoudstafel en minstens één uitgewerkt hoofdstuk.

Schrijf je voor studenten en/of professionals? Bezorg ons je boekvoorstel en CV. We lezen ook graag wat materiaal, als je dat al hebt.

Maak je illustraties of grafisch werk? Dan leid je ons best naar een portfoliowebsite of een online pagina. Je hoeft je portfolio niet fysiek op te sturen.

 

Naar waar stuur je het op?

Je bezorgt je manuscript bij voorkeur per mail aan manuscript@pelckmans.be.

 

Wanneer mag je een reactie verwachten?

Als je manuscript wordt afgewezen, doen we ons uiterste best om dat binnen een termijn van vier maanden te melden. Over afgewezen manuscripten wordt verder niet gecorrespondeerd.

Heb je de aandacht geprikkeld van een van onze uitgevers? Dan zal die persoon rechtstreeks met je contact opnemen.

 

Tips voor je je manuscript doorstuurt

Zorg voor een helder, in het oog springend onderwerp dat meteen toont waar je boek over gaat.

Zorg voor een tijdloos voorstel. De gemiddelde doorlooptijd van onze publicaties schommelt rond een jaar, de kans dat we jouw boek over een maand op de markt brengen is dus eerder klein.

Gebruik geen te grote of tijdelijke bijlagen. WeTransfers geraken niet standaard binnen de week gedownload, en er is niets zo vervelend als een vervallen bijlagelink.


 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies