Antwoorden op agressie en grensoverschrijdend gedrag

Veerle Dupont, Geert Taghon
Paperback
ISBN 978-94-6337-166-7
Antwoorden op agressie en grensoverschrijdend gedrag Veerle Dupont, Geert Taghon
Paperback
ISBN 978-94-6337-166-7
€ 27,00
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 20 sep. 2019

- +
OF
Korte inhoud

Details

Antwoorden op agressie en grensoverschrijdend gedrag is een krachtige en heldere leidraad voor iedere professional (in opleiding) die meer grip wil krijgen op agressie en grensoverschrijdend gedrag in de dagelijkse praktijk van het onderwijs, de zorgsector en het welzijnswerk.

Het boek is toegankelijk, concreet, wetenschappelijk onderbouwd en herkenbaar geïllustreerd met talrijke voorbeelden. De auteurs bundelden hun uitgebreide kennis en de ervaring die ze de voorbije jaren opbouwden bij het geven van verschillende trainingen en vormingen rond de thema’s geweld, agressie en grensoverschrijdend gedrag. Het is zowel een naslagwerk, studieboek als trainingsboek. Als lezer vind je in dit boek heel wat praktisch materiaal om zelf teams en groepen op weg te zetten en te ondersteunen in het omgaan met agressie.

Over de auteurs

Over de auteurs

Veerle Dupont kwam als sociaal pedagoog terecht bij Refleks Weerbaarheidscentrum in Antwerpen. Ze is medeauteur van het handboek Weerbaarheid van jongeren (2001, Garant). De voorbije achttien jaar gaf Veerle trainingen met focus op agressie aan studenten en professionals in de zorgsector, het welzijnswerk, het onderwijs en de veiligheidssector. Sinds 2018 werkt ze aan de Arteveldehogeschool in Gent.


Geert Taghon werkte tien jaar in de forensische jeugdpsychiatrie De Patio en vijftien jaar in de reguliere kinderen jeugdpsychiatrie De Korbeel. Hij heeft een kleine privépraktijk waar de focus ligt op agressieregulatietraining aan jongeren. Daarnaast werkt Geert al twintig jaar als freelancevormingswerker met de focus op agressie. Sinds 2016 werkt hij binnen de opleiding Sociaal-Agogisch Werk aan de Vives Hogeschool in Kortrijk.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Geert Taghon, Veerle Dupont
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-166-7
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's296
Publicatiedatum20 sep. 2019

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling