BASK Sam D'Huyvetter
Hardcover
ISBN 978-94-6383-892-4
€ 69,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 31 okt. 2025

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

In het ruige, Spaanse Baskenland wordt al eeuwenlang elke dag het vuur aangestookt. Baskische grillmeesters hebben weinig nodig. Een kraakvers stuk vlees of vis en pil-pil, een eenvoudige vinaigrette. Een in het zwart geklede man komt dichterbij, aangetrokken door de sensuele geur van zee, hout en vuur. Hij weerstaat de rook en staart onverschrokken naar de gloeiende houtskolen en de gigantische tarbot die erbovenop ligt te grillen. Deze man is Sam D’Huyvetter, een Vlaamse chef met een Baskische hartenklop. Hij haalde de Baskische filosofie naar BASK, zijn gastronomisch restaurant in Gent. In dit boek neemt hij je mee op reis naar een regio waar geen compromissen gesloten worden. Waar je de pure smaak van de zee, het land en de bergen in het bord krijgt. Waar tafelen verheven is tot sociale kunstvorm.

Over de auteur

Over de auteur


Sam D’Huyvetter is chef en eigenaar van restaurant BASK in Gent. Hij vormt een tandem met Nina De Cuyper, zijn vriendin en businesspartner.


Evelien Rutten is journalist, auteur en podcastmaker. Ze schrijft over gastronomie voor De Standaard Magazine, Weekend Kack en Sabato (De Tijd) en is auteur van Roadtrip naar Auschwitz.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Sam D'Huyvetter
IllustratorNee
ISBN978-94-6383-892-4
Cover typeHardcover
Formaat245 x 290
Aantal pagina's250
Geplande publicatiedatum31 okt. 2025

 

Copyright © 2025 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling