Confucius spreekt (e-book)

Paul van Els, Carin Defoort
E-book
ISBN 978-94-6310-588-0
Confucius spreekt (e-book) Paul van Els, Carin Defoort
E-book
ISBN 978-94-6310-588-0
€ 14,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 13 dec. 2021

- +
OF
Korte inhoud

Details

Wie was Confucius en wat kunnen we van hem leren? Vijfentwintig eeuwen na zijn verscheiden is de Meester een rijzende ster in China. Machthebbers gebruiken zijn uitspraken om hun beleid te ondersteunen, terwijl intellectuelen er politieke moed uit putten om weerwerk te bieden. Ouders smeken in Confucius-tempels om zijn hulp bij de schoolprestaties van hun kind. Ook buiten China wordt de Meester regelmatig aangehaald, maar vaak betreft het spreuken van anderen die in zijn mond worden gelegd. Welke uitspraken zijn traditiegetrouw aan hem toegeschreven?

En wat betekenen ze? Tientallen uitspraken worden in dit boek vakkundig vertaald en toegelicht door Carine Defoort en Paul van Els. Hun levendige bespiegelingen tonen hoe Confucius kan blijven inspireren, of het nu gaat om het belang van leren of rituelen, zelfonderzoek en zelfverbetering, of deugdzaam leiderschap – onderwerpen waarvan ook de wereld vandaag iets kan opsteken.

Over de auteurs

Over de auteurs


Carine Defoort doceert Klassiek Chinees, Chinese filosofie en Chinese religie aan de KU Leuven. Ze is de redacteur van het vertaaltijdschrift Contemporary Chinese Thought.


Paul van Els doceert Klassiek Chinees, Chinese filosofie en Chinese religie aan de Universiteit Leiden. Hij is auteur van onder meer The Wenzi: Creativity and Intertextuality in Early Chinese Philosophy en het tweedelige lesboek Klassiek Chinees Van orakelbot tot weblog.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Carin Defoort, Paul van Els
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-588-0
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina'sNee
Publicatiedatum13 dec. 2021
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling