Dagboek van een gerechtspsychiater Chris Dillen, Walter Damen
Paperback
ISBN 978-90-289-7978-9
€ 24,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 30 sep. 2024

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Een gerechtspsychiater wordt vandaag meer dan ooit geconfronteerd met seksuele misdrijven, of het nu gaat over seksueel misbruik, verkrachting, exhibitionisme, pedofilie of iets anders. Het zijn misdrijven die steevast zorgen voor veel media-aandacht, maar tegelijkertijd ook voor veel discussie. Als maatschappij weten we niet altijd even goed hoe we met deze misdrijven – en dan vooral hun daders – moeten omgaan. Nuance is vaak ver zoek.

Dit boek geeft je de unieke kans om mee te wandelen in de praktijk van een gerechtspsychiater. Het biedt antwoorden op vragen als: wat is pedofilie? Wanneer is seks tussen twee mensen strafbaar? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat daders niet meer hervallen – en wat doen we als dat toch gebeurt?

Gerechtspsychiater en prof. dr. Chris Dillen en advocaat Walter Damen gaan samen op zoek naar de waarheid achter het menselijk brein en het menselijke in elke dader.

Over de auteurs

Over de auteurs


Prof. dr. Chris Dillen is gerechtspsychiater en docent Forensische Psychiatrie aan de VUB in Brussel. Eerder publiceerde hij al Ik heb een mens vermoord (2009), Dagboek van een gerechtspsychiater: De crimineel in elk van ons (2012) en Moordvrouwen (2013).


Walter Damen is een van de bekendste strafpleiters van ons land. Hij trad op in verscheidene grote en gemediatiseerde zaken en wordt vaak als expert gevraagd in duidingsprogramma’s. Daarnaast doctoreert hij in de criminologie aan de UGent en is hij auteur van verscheidene boeken.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Chris Dillen, Walter Damen
IllustratorNee
ISBN978-90-289-7978-9
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's200
Geplande publicatiedatum30 sep. 2024
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling