De Kerk in Vlaanderen UCSIA vzw
Paperback
ISBN 978-94-6401-423-5
€ 30,00
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 10 feb. 2022

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Zestig jaar geleden verscheen met De Kerk in Vlaanderen: pastoraal-sociologische studie van het leven en de structuur der Kerk van Jan Kerkhofs en Jean Van Houtte wellicht de eerste, alomvattende sociologische studie van het katholieke geloof en de Kerk in Vlaanderen. Achteraf beschouwd verscheen het boek op een keerpunt in de historische ontwikkeling van katholiek Vlaanderen. Hoewel de Kerk en haar zuilorganisaties toen nog een prominente positie innamen in maatschappij en cultuur, waren de eerste tekenen van de secularisatie, de terugval van het kerkbezoek en de tanende invloed van de katholieke Kerk op het maatschappelijke weefsel en het persoonlijke leven al zichtbaar.

De bundel De Kerk in Vlaanderen blikt terug op de enorme transformatie die Kerk en geloof in Vlaanderen de laatste zestig jaar hebben ondergaan. Welke gevolgen heeft de overgang van een sterk georganiseerde massakerk naar een kleinere, vaak in de verdediging gedrukte Kerk? Dit boek wil bijdragen aan de discussie over de positie van de Kerk in het maatschappelijke veld en richt zich zowel op geëngageerde christenen als op buitenstaanders of zelfs critici van de Kerk.

Over de auteur

Over de auteur

Het Universitair Centrum Sint-Ignatius Antwerpen (UCSIA) komt voort uit de vroegere jezuïeteninstelling UFSIA en streeft via ondersteuning van onderwijs, maatschappelijke dienstverlening en academisch onderzoek naar een sociaal rechtvaardige samenleving.

Details

Extra informatie

Auteur(s) UCSIA vzw
IllustratorNee
ISBN978-94-6401-423-5
Cover typePaperback
Formaat17 x 24
Aantal pagina's200
Geplande publicatiedatum10 feb. 2022
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies