De macht van Mathilde (e-book) Jo De Poorter
E-book
ISBN 978-94-6337-428-6
€ 14,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 6 jan. 2023

- +
OF
Korte inhoud

Details

De echtgenote van het staatshoofd en de voortbrengster van maar liefst vier troonopvolgers heeft al invloed van de eerste dag dat ze totaal onverwacht haar intrede doet in het Belgische koningshuis.

Ieder vorstenhuis steunt op populariteit en invloed. De meest subtiele vorm daarvan komt van de persoon met de minst vastgelegde positie. De macht van het indirecte. Naast Mathilde zijn er zes andere vrouwen die dezelfde positie bekleed hebben. Zes officiële, daarnaast zijn er evenveel officieuze die vaak meer en sterker invloed gehad hebben. Dit boek gaat over koningin Mathilde en het vak van vorstin der Belgen dat zij geperfectioneerd heeft.

Het is het verhaal over de kroon en wie ze mee gedragen heeft. Het is een boek over de vrouw, de functie en wat ze ermee heeft gedaan. Ten goede en ten kwade. Mathilde staat vijftig jaar in het leven en is tien jaar koningin. Dat is misschien onverwacht begonnen, maar zeker niet toevallig. Dit is hoe het echt ging.

Over de auteur

Over de auteur


Jo De Poorter is de meest geconsulteerde koningshuisdeskundige van het land. Hij is ook communicatiestrateeg en -trainer in het bedrijfsleven, de media en de politiek. Hij schreef recent ook de bestseller De laatste koningin en Wij, Elisabeth.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Jo De Poorter
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-428-6
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's432
Publicatiedatum6 jan. 2023
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling