De mens centraal (e-book)

Dries Deweer, Steven Van Hecke
E-book
ISBN 978-94-6337-100-1
De mens centraal (e-book) Dries Deweer, Steven Van Hecke
E-book
ISBN 978-94-6337-100-1
€ 19,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 5 dec. 2017

- +
OF
Korte inhoud

Details

In het personalisme staat de menselijke persoon centraal. Niet het individu en zijn enge eigenbelang, maar de mensen in verbondenheid met elkaar, hun leefwereld en idealen. De personalistische filosofie heeft haar stempel gedrukt op onze samenleving. Tot op vandaag functioneert ze als inspiratiebron voor maatschappelijke projecten.

Misschien juist omwille van die sterke impact in het verleden heeft het personalisme vandaag een wat stoffig imago. Dit boek maakt daar komaf mee. Denkers en doeners van diverse pluimage stellen zich de vraag wat een hedendaags personalisme kan inhouden. Welke impulsen kan het personalisme geven aan de samenleving van morgen? Hoe kunnen we dat concretiseren, in diverse domeinen, van economie tot ecologie, van psychologie tot politiek?

Zo blijkt dat personalisten nog steeds tegen de stroom in zwemmen. Tegenover de materialistische en individualistische reflex van onze samenleving houden ze een warm pleidooi voor het relationele en het spirituele. Met oog voor concrete initiatieven en ruimte om de personalistische traditie kritisch te bekijken, zet dit boek de toon voor een breed maatschappelijk debat. Dit is leesvoer voor iedereen die met een open geest wil nadenken over een betere samenleving.

Over de auteurs

Over de auteurs

Dries Deweer is politiek filosoof en universitair docent aan het departement Filosofie van de Universiteit van Tilburg.


Steven Van Hecke is politicoloog en docent Europese en vergelijkende politiek aan de faculteit Sociale Wetenschappen van de KU Leuven.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Dries Deweer, Steven Van Hecke
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-100-1
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina'sNee
Publicatiedatum5 dec. 2017
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies