De ondernemende organisatie (e-book) Bart Derre
E-book
ISBN 978-94-6337-093-6
€ 19,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 26 mrt. 2018

- +
OF
Korte inhoud

Details

‘Disruptive innovation’ is een term die steeds vaker wordt gebruikt in managementmilieus. Het beschrijft hoe kleine opstartbedrijfjes er met weinig middelen toch in slagen de gevestigde waarden succesvol te beconcurreren. Hoewel disruptie altijd al heeft bestaan, zorgt de technologische vooruitgang voor een ongeziene snelheid waarmee start-ups ‘disrupteren’.

Om het hoofd boven water te houden in deze disruptieve tijden, dienen organisaties ‘entrepreneurial’ te zijn. In ‘entrepreneurial organizations’ wordt het individueel ondernemend gedrag van medewerkers gealigneerd met een ondernemende bedrijfscultuur. Organisaties zijn sociale levende systemen, waardoor de individuele medewerkers van cruciaal belang zijn. De hypothese dat betrokken medewerkers automatisch ondernemend gedrag vertonen, dient echter genuanceerd te worden. Bart Derre pleit er dan ook voor het individueel ondernemend gedrag als belangrijk autonoom concept in te voegen in de bedrijfsstrategie.

The entrepreneurial organization reikt ontwerpstrategieën aan die zowel het effectief individueel ondernemend gedrag van de medewerkers stimuleren als het ontwerpen van een ondernemende bedrijfscultuur ondersteunen. Het boek is bedoeld voor studenten, docenten en ondernemers.

Over de auteur

Over de auteur

Bart Derre doceert en onderzoekt ondernemerschap aan de vakgroep Commerciële Economie & Ondernemen van de HoGent. Daarnaast is hij al jaren zelf ondernemer en heeft hij een adviesbureau dat bedrijven helpt bij het ontwerpen van een “high performing entrepreneurial organization”.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Bart Derre
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-093-6
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina'sNee
Publicatiedatum26 mrt. 2018
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling