De onfatsoenlijken (e-book) Jan Antonissen
E-book
ISBN 978-94-6310-365-7
€ 6,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 19 sep. 2018

- +
OF
Korte inhoud

Details

Ze zijn overal. Ze begrijpen het niet. Ze deugen niet. Ze zijn een gevaar, een pest, een schandvlek. In De onfatsoenlijken gaat Jan Antonissen op zoek naar de mensen die door de goegemeente met de nek worden aangekeken: de bange blanke mannen en vrouwen, het racistische stemvee van de populisten, de white trash uit onze voorsteden. Het zijn medeburgers voor wie de globalisering geen pretpark is, met leuke citytrips en goedbetaald kenniswerk. Die verliezers vindt Antonissen in de vele oude industriebekkens die Europa rijk is, van het Ruhrgebied tot Limburg, en van Noord-Frankrijk tot de Povlakte.

 

De onfatsoenlijken is een roadmovie waarin iedereen een stuk van zichzelf zal herkennen. Angst om het morgen slechter te hebben dan vandaag is niemand vreemd. De mensen die de pech hebben om uit de middenklasse te tuimelen, naar hen kijkt niemand meer om. Jan Antonissen noteert hun brutale levensverhalen en beschrijft hoe velen van hen blijven knokken om te overleven.
Over de auteur

Over de auteur

Op veel fatsoen is Jan Antonissen (1964) niet te betrappen. Dat maakt hem uitermate geschikt om dit boek te schrijven. Antonissen werkt al dertig jaar lang als journalist, het grootste deel van de tijd voor Humo. Daarnaast maakte hij documentaires voor Canvas: Belga Sport, Naar het hart van de koning en Spul. In de vorige eeuw schreef hij een boek over het Nigeriaanse voetbalelftal, Giganten van Afrika, in de heilige overtuiging dat na hun olympische triomf een wereldtitel niet kon uitblijven. De Nigerianen gingen er op het eerstvolgende wereldkampioenschap kansloos uit.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Jan Antonissen
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-365-7
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's240
Publicatiedatum19 sep. 2018

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling