De razzia (e-book) Timmie van Diepen
E-book
ISBN 978-94-6310-754-9
€ 14,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 7 mei 2024

- +
OF
Korte inhoud

Details

Bij een razzia in het Limburgse Molenbeersel in augustus 1944, net voor de bevrijding, wordt de familie van Timmie van Diepen zwaar getroffen. Vijf mensen van hetzelfde gezin overleven de oorlog niet, onder wie zijn overgrootvader Willem.

De actie blijkt een vergelding voor de aanslag op een Duitse soldaat. Vreemd genoeg lijkt niemand achteraf te weten waarom de herberg van deze familie net het doelwit werd. Volgens de officiële versie van het verhaal was het een vergissing, maar klopt dat wel? Wie schoot de Duitse soldaat neer? En waarom was er na de oorlog geen herdenking voor de toevallige slachtoffers?

In De razzia gaat historicus en journalist Timmie van Diepen op zoek naar antwoorden. Hij reconstrueert de bewuste dag aan de hand van duizenden pagina's processtukken, getuigenverhoren en interviews met tientallen betrokkenen en nabestaanden.

Over de auteur

Over de auteur


Timmie van Diepen (1987) studeerde geschiedenis (KUL) en journalistiek (VUB). Hij werkt sinds 2010 voor Het Belang van Limburg, waar hij als commentator en journalist over politiek en maatschappij schrijft.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Timmie van Diepen
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-754-9
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's320
Publicatiedatum7 mei 2024
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling