De vlucht van Farid (e-book) Marc de Bel
E-book
ISBN 978-94-6337-702-7
€ 12,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 12 jun. 2023

- +
OF
Korte inhoud

Details

Farid, een pientere Hazara-jongen van dertien, woont samen met zijn opa, ouders, broer en zussen in een klein dorp in de Zafar-vallei. Het leven is er steenhard. Zeker nu het er al jaren bijna niet meer heeft geregend. Bovendien wordt het er ook hoe langer hoe onveiliger nu de taliban zich steeds meer laten gelden. Zeker voor de Hazara’s. Dus trekken veel dorpelingen naar de hoofdstad Kaboul, in de hoop op een beter en veiliger leven. Anderen proberen het land uit te vluchten, richting Europa. De ouders van Farid staan voor een verschrikkelijke keuze…

De vlucht van Farid is gebaseerd op het hallucinante maar waargebeurde verhaal van een dappere tiener, die er nog altijd van droomt om astronaut, voetballer, onderwijzer en tekenaar te worden.

Over de auteur

Over de auteur

Marc de Bel gaf twintig jaar les en debuteerde in 1986 met het intussen alom bekende Het ei van oom Trotter. Zijn boeken vallen geregeld in de prijzen bij de Leesjury, De Kleine Cervantes en de Inclusieve Griffel. Dankzij zijn succesvolle youngadult-romans kunnen ook de kinderen die met zijn jeugdliteratuur groot geworden zijn, op volwassen leeftijd nog steeds van zijn schrijven genieten.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Marc de Bel
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-702-7
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's300
Publicatiedatum12 jun. 2023
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling